Haberde Bursa

Ankara’dan Yunuseli Talanına Jet Ret!

29.07.2020
410

Bursa’da Yunuseli Havaalanının imara açılması projesine Milli Savunma Bakanlığı geçit vermedi.

Bursa kamuoyunda bir süredir tartışma konusu Yunuseli Havaalanı arazisinin geleceğine yönelik önemli bir gelişme yaşandı.

enBursa.com Yazarı Yüksel Baysal’ın aktardığına göre, Yunuseli Havaalanı’nın imara açılmasına Milli Savunma Bakanlığı geçit vermedi.

Ankara’dan edinilen bilgilere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine kente gelen bir askeri heyet Yunuseli Havaalanı’nda incelemelerde bulundu.

Heyetin incelemelerinin ardından Milli Savunma Bakanlığı, özellikle de Jandarma Genel Komutanlığı, olası kritik zamanlarda Yunuseli Havaalanı’nın askeri anlamda kullanılabileceğini belirterek, alanın mevcut statüsünün korunmasını istedi.

Bilindiği gibi, Yunuseli Havaalanı Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ tarafından işletiliyordu. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı, Büyükşehir’in haksız kazanç elde ettiğini de öne sürerek, bölgenin sadece havaalanı olarak kullanılmasının önünü açacak adımı attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bin 400 dönümlük alanın yüzde 60’ını Millet Bahçesi yapmayı, kalan yüzde 40’lık bölümü de imara açmayı ve imara açılacak bölümü kentsel dönüşümde kullanmayı planlıyordu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığı görüşmenin ardından Ankara’da bazı bakanlarla da bir araya gelmiş, haziran ayı sonunda da Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin ile görüşmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>