Haberde Bursa

ALBARAKA TÜRK, KURDUĞU VARLIK KİRALAMA ŞİRKETİ ARACILIĞI İLE İLK KURUMSAL KİRA SERTİFİKASI İHRACI İŞLEMİNİ TAMAMLADI

11.08.2022
1.596

Albaraka Türk tarafından şirketlerin kira sertifikası ihraçlarına aracılık etmek amacıyla kurulan Değer Varlık Kiralama Şirketi, MNG Kargo’nun kira sertifikası ihracına aracılık işlemini başarıyla tamamladı.

Türkiye’de her geçen gün bilinirliği artan ve yatırımcı tabanı genişlemekte olan kira sertifikaları, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) verilerine göre, 2021 yılında toplam 96,9 milyar TL hacme ulaştı. “Dünyanın En İyi Katılım Bankası Olma” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Albaraka Türk, 2021 yılında gerçekleştirdiği 109 adet ihraç ve 22.2 Milyar TL ihraç hacmiyle sektörde gerçekleştirilen kira sertifikalarının yüzde 23’ünü karşılayarak Katılım Bankaları arasında en çok kira sertifikası ihraç eden banka oldu.

Sermaye Piyasalarında edindiği bu deneyimle; üçüncü tarafların ihraçlarına aracılık ederek şirketlerin sermaye piyasalarına erişimine katkı sağlamayı hedefleyen Albaraka Türk, ilk adımı Değer Varlık Kiralama Şirketi’ni kurarak atmıştı. Değer VKŞ, sektörünün öncü şirketlerinden MNG Kargo’nun kira sertifikası ihracını ağustos ayı içerisinde başarıyla tamamlayarak ilk ihracını gerçekleştirmiş oldu.

“MNG Kargo’nun kira sertifikası ihracına aracılık işlemimizi başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü Malek K. TEMSAH, “Şirketlerin alternatif kaynak arayışına yöneldiği, diğer yandan da görece cazip getiri elde etmek isteyen yatırımcıların daha güvenilir ve likit yatırım araçları arayışında olduğu bu dönemde, özel sektör kira sertifikalarının ön plana çıktığını görüyoruz.” dedi.

2020 yılında faaliyetine başlayan Değer Varlık Kiralama Şirketi aracılığıyla kurumsal firmaların sermaye piyasalarına erişimine olanak sağlayarak finansman ihtiyaçlarına alternatif çözüm üretmeyi amaçladıklarını belirten TEMSAH, “2022 yılı içerisinde MNG Kargo’nun kira sertifikası ihracına aracılık işlemimizi başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekleştirilen işlem ile, firma için altı ay ve bir yıl olmak üzere iki farklı vade alternatifi ile toplam 75 milyon TL fon toplamış olduk. Bizim şirketimiz için de bir ilk olan bu tarz işlemlerin önümüzdeki yıllarda şirketlerin talepleri doğrultusunda artarak devam edeceğini düşünüyorum. Kurumsal firmalarımızın kira sertifikası ihraç talepleri doğrultusunda Albaraka Türk olarak biz de onların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz ise “Her zaman sektörümüzde ilkleri gerçekleştiren bir kurum olduk. Kira sertifikası ihracı da sektöre kazandırdığımız ilklerden biri idi. İki yıl önceki 2 yıl vadeli ihracın ardından, bu kez Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından Albaraka Türk’ün aracılığıyla bir kez daha kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Piyasanın yoğun ilgisiyle gerçekleşen bu ihraç sonucunda elde ettiğimiz 75 milyon TL’lik fonu, yine insana dokunan, hayatı kolaylaştıran projeleri hayata geçirmek için kullanacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>