Haberde Bursa

Aktaş’tan Türk dünyasına davet

14.08.2022
395
Hun-Türk milletlerini yakınlaştırmayı amaçlayan ‘Büyük Kurultay’ öncesi Türk kökenli milletlerin temsilcileri Macaristan Ulusal Meclisi’nde bir araya geldi. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinden duydukları mutluluğu dile getirdi.
Başkan Aktaş’tan Türk dünyasına davet
Kent olarak aldıkları bu görevi en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını aktaran Aktaş, ‘Bu kurultayda yer almak da bizim için gerçekten çok kıymetli. 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde 4. Dünya Göçebe Oyunları Bursa’mızda ve bir açık hava müzesi olan İznik’imizde yapılacak. Bu vesileyle Türk dünyasının tüm paydaşlarını orada görmekten, orada misafir etmekten son derece mutlu olacağımı ifade ediyorum” diye konuştu.

“TDT HUZURU SAĞLAMAK İÇİN VAR”
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ise göreve geldikleri 2021 yılından itibaren Türklerin tarihinin başından bugüne kadar incelenmesi, bilim adamları tarafından gözden geçirilmesi adına önemli bir karar verdiklerini söyledi.

TDT’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, “Türk Devletleri Teşkilatı, Türklerin yaşadığı coğrafyadaki insanların refahını artırmak, entegrasyonunu sağlamak ve bölgedeki huzuru, barışı süresiz bir şekilde sağlamak için var. Bunun dışında Türk Devletleri Teşkilatının hiçbir ülkeye, hiçbir bir bölgeye bir tehdit oluşturmadığını bütün dünyanın bilmesi gerekir” dedi. Etkinliğe, İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da katıldı. (AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>