Haberde Bursa

Aktaş; Köşe Yazarını Hedef Aldı! “Montajdır O!”

15.10.2021
359

Bursa’nın en güzel köşelerinden biridir İnegöl-Oylat… Ancak Oylat’la ilgili ne istenilen düzeyde (yurtiçi-yurtdışı) tanıtım yapılabilmiştir ne de turizm geliştirilebilmiştir. Tutucu, dar anlayışla yönetilen İnegöl ve Oylat’a sadece günü birlik gezi amacıyla gelenleri hariç tutarsak ciddi bir turist girişi yoktur. Zaten, yaz-kış olağanüstü manzarası olan Oylat’ı gezdiğinizde Türkiye’de mi, yoksa İran veya Afganistan’da mı olduğunuza karar veremezsiniz! Neyse bugün konumuz farklı? Oylat’ın hemen yakınında Saadet adında küçük bir köy var. Geçtiğimiz günlerde Oylat’a yakın bu köyde bir eve ulaşmak için Bursa Büyükşehir araçlarıyla özel bir yol açıldı.

Yemyeşil doğanın içinden adeta bıçak yarası gibi açılan yol bir konuta çıktı. Konu dikkat çekti, İYİ Parti’ye şikayet gitti. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu kısa bir araştırma yaptı ve ‘Bingo’ evin sahibi AKP’nin milletvekili adayı olmuş bir isim çıktı. Adı Muzaffer Sağlık… Eski Sayıştay hakimi ve baş denetçi…. 2011 seçimlerinde Malatya’dan milletvekili adayı olmuş… CV’sinde özel bir bölüm var, “Haberler.com”un aktardığına göre FETÖ’nün baş hedeflerinden biri olan Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun ‘Devlete milyonlarca lira zarar ettirdiğini’ saptamış… Peki ne olmuş Hilmioğlu’na? Ergenekon tertiplerinde içeri alınmak dışında bir yolsuzluğu saptanamamış… Ama Muzaffer Sağlık bu hizmetlerinin karşılığında milletvekili olamadıysa da Alinur Aktaş’ın özel ilgisiyle evine özel yol açıldı.” enbursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal’ın bu yazısı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İYİ Parti Büyükşehir Gurup Başkanvekili ve Sözcüsü Mehmet Temirtaş ile arasında elektrikli bir diyaloga neden oldu. 

Temirtaş’ın Ekim Oturumunda söz alarak sorduğu soruya Aktaş; “Bizim Büyükşehir olarak böyle bir çalışmamız yok. Bizim yapmadığımız bir işle ilgili iftira atıyorsunuz. Bunu siz servis etmişsiniz. Yazarla ortak mı çalışıyorsunuz!” sözleri mecliste elektrikli bir ortamın oluşmasına neden oldu. Büyükşehir Belediye logolu kepçe fotoğrafıyla ilgilide Aktaş; “Biz çalışma yapmadık, montajmı yaptınız!” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>