Haberde Bursa

Ahmet Koçak Yazdı; RUHUMDAKİ SIKINTI

13.11.2022
765

Köşe yazarımız eğitimci Ahmet Koçak, mahkeme tutanağı tadındaki yazısında dikkat çeken bilgiler verdi. Koçak;

“OLAYIN YAŞANDIĞI YER:   Bursa

YAŞAYAN:                             Ahmet KOÇAK

YAŞATAN:                              Hayati Yıldırım

TARİH:                                    12.11.2022

MEKÂN:                                Osmangazi/Ördekli Kültür Merkezi

OLAYIN ŞARKISI:                Ruhumda bir sıkıntı  var/ Geçsin diyom geçmiyor ki…

OLAY: Sosyal medyanın sıkı bir izleyeniyim. Türkiye’de ve Dünya’da uçan kuştan haberim var. Her şeyden haberi olmak demek zihinde oluşan gürültü, patırtı, sıkıntılarla yaşamak demektir.

GÜRÜLTÜ PATIRTI YAPAN ŞEYLER (Sosyal Medya ve Gazetelerden)

*10 yıl Menderes 25 yıl Demirel 15 yıl Özal 20 yıl Erdoğan. 70 yıl sağ parti yönetti ülkeyi, ama tek suçlu CHP!

*Türklerin eniştesi” lakaplı Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, makamını kullanarak eşi Zübeyde Feldmann’a yüksek maaşlı iş ayarlaması nedeniyle yapılan halk oylaması ile görevden alındı

*AKP heyeti HDP’yi ziyaret etti. Bakalım Sayın Devlet Bahçeli grup konuşmasında ne diyecek?

*Bahçeli: “AKP’nin HDP’yi ziyareti doğal ve normaldir”

*ABD’de Kaliforniya’da bir eve meteor düştü. Ev paramparça oldu.

*Yer, Büyükçekmece Rizeliler Derneği… Övünerek elle yemek yediğini söylüyorlar…

*Bursa’da bir apartmanda çıkan yangında Suriye’den göç etmiş sekiz çocuk ve anne hayatını kaybetti…

*Aleviler, Alevileri yok sayan torba yasa teklifine karşı polis barikatını aşarak direne direne TBMM önüne gelip basını açıklaması yaptılar…

*TOGG’u tüm dünya kabul etti, bir bizdeki soysuzlar kabul etmedi…

*TOGG montajdır. Ülkemizde elli yıldır montaj zaten yapılıyor…

*Karnı TOGG, sırtı pek olanlar millet aç mı tok mu diye sormuyorlar…

*HDP’yi kapatmak için Anayasa’ya gidiyorlar, Anayasa’yı değiştirmek için HDP’ye gidiyorlar…     *Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” sözleriyle tepki çekti. Son olarak Kolivar ‘şüpheli’ sıfatıyla gözaltına alındı. Ve tutulandı.

Mahsa Amini’nin İranlı ahlak polislerince öldürülmesinden sonra başlayan olaylarda kadınlar özgürlükleri için canlarını ortaya koyarak mücadele ediyorlar.

*İranlı rapçı Samin Yassin, protestolara destek verince Allah’a karşı savaş açmak suçlamasıyla çıktığı, sadece 10 dakika süren mahkemede idam cezasına çarptırıldı.

*Biden: İran’ı özgürleştireceğiz” dedi. (Diğer ülkeler gibi mi?)

AÇIKLAMALAR:

Ruhumda gürültü patırtıların çoğaldığı bir dönemimdeyken nazik bir davet aldım;Ben, sizi güzel bir etkinliğe davet etmek istiyorum. Müsait olursanız; Kasım 12, Saat 17.00 Ördekli Kültür Merkezi’nde Bir Kuple Şiir Bir Kuple Nağme grubu ve Rüya Sani Gündiler’in kadınlar korosu katkıları ile şiirlerin ve şarkıların harmanlandığı güzel bir etkinlik bizleri bekliyor. Sunum bende olacak yine üstadım. Hayati YILDIRIM

Tam da kafamda gürültü ve sıkıntıların biriktiği bir zamanda güzel bir davetti. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş Hızır gibi yetiştiniz be üstat. Müzik ruhun gıdasıdır. Gıdamı alıp gürültü patırtıları bir kenara bırakmak için denilen saatte gittim. Salona girip oturdum. Hazırlık telaşları arasında (En telaşlı Orhan Kılıç’tı)bir yıl önce hiç tanımadığım ve şimdi dostlarım olan; Mahmut Yıldırım, Orhan Kılıç, Gülten Kara Ateş, İsmet Gür, Selahattin Seymen, Niyazi Nam,  Metin Ataygül hoş geliş ettiler.

Sunucu Hayati Yıldırım Kasım ayında yitirdiğimiz şairleri andı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken söylediği sözler çok hoştu. Atatürk’ün sevdiği şaklılar dinleyeceğim için ayrıca mutlu oldum. Hoş Sada Sanat Topluluğu adına Rüya Sani Gündiler açılış konuşması yaptı.  “Gönül Penceresinden ansızın bakıp geçtin” şarkısıyla program başladı. Niyazi Nam’ın aşkın dünyaya ve oradan da insanın kalbine girişini anlattığı öykünün ardından “Koş Gel” adli şiirini okudu. Bir şiir bir şarkı şeklinde devam eden programı severek izledim. Kendimi yokladığımda ruhumdaki sıkıntıların bir bir yok olduğunu hissettim.

KARAR

Her insanın ruhundaki ağırlıklardan kurtulmak için bir müzik topluluğuna girmesine, şiir, öykü, roman yazıp yayımlamasına; şiirini, şarkısını böyle güzel insanlara sunmasına, beceremeyenlerin izlemesine; Hayati Yıldırım’ın Ahmet Koçak’a on lira ödemesine karar verilmiştir.  Sanığın salondaki iyi hali ve Ahmet Koçak’ın adını hoş sözlerle anons etmesi göz önüne alınarak cezasının hafifletilmesine; Ahmet Koçak’ı uygun bir zamanda çaya davet etmesine, söyleşi yapılmasına, vekâlet ücretine gerek olmadığına karar verilmiştir. Temyiz yolu açık olmak üzere karar davet eden ve davete icabet edenin yüzüne karşı okunmuş, dava dosyası kapatılmıştır.

ahmet.kocak16@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>