Haberde Bursa

Adalet Son Noktayı Koydu!

12.06.2020
843
Adalet Son Noktayı Koydu!

Bursa kamuoyu Corona’lı günlerde Sıcaksu Mevkiinde bir otopark alanına kilitlenmişti. Gökçen Ailesine ait olan bir tesisin yanında mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait olan uzun yıllardır Gökçen Plaza tarafından kira karşılığı işletilen otoparkın yasal statüsü CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Ercan Korkmaz tarafından meclis oturumunda gündeme getirilmişti. Geçmiş dönem MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Cemil Aydın’ın da aynı alanın kamu yararına açılması için verdiği mücadele Bursa kamuoyunda uzun yıllar tartışılmıştı. İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin’inde söz konusu olan arazinin kamu yararına açılması yönünde önerge vermesi CHP’li isim Ercan Korkmaz’ı harekete geçirmişti. Süreç içerisinde Korkmaz ve Gökçen arasında yaşanan hukuk savaşı Bursa basınına konu olmuş ve gündeme damga vurmuştu. Korkmaz’ın başlattığı yasal sürece Danıştay son noktayı koydu.

Korkmaz son verilen kararı kamuoyu ile; “Gökçen ailesi tarafından sahip oldukları LİNE TV ve haber sitesinde gerçeğe aykırı bir şekilde hakkımda yürütülen iftira kampanyası ve bu kampanyaya bilerek ya da gerekli araştırmayı yapmadan katkı koyanlara, yargısız infaz yapanlara Danıştay 13.HD’nin 21.04.2020 tarih ve 2020/990 Esas -2020/961 Karar sayılı ilamıyla gereken cevabı kesin olarak verdi.

Bildiğiniz üzere söz konusu otopark ihalesi ile ilgili olarak ihale harici Bemsa A.Ş. tarafından sair nedenlerle ihalenin iptali istemiyle Bursa 2.İdare Mahkemesi’nin 2019/1135 Esas sayılı dosyasıyla açılan dava reddolmuştu. Bu kez Danıştay da bu kararı onadı ve ileri sürdükleri iddiaların doğru olmadığı kesinleşti.

İhale ile ilgili meclis zabıtlarından gördüğünüz ve bildiğiniz üzere meclisteki konuşmalarımızda bu otoparkı belediyenin işletmesini ve belediyemiz sınırları içindeki Çarşamba/ Darmstad caddesindeki oto kiralama şirketlerinin bu alana taşınması talep edilmişti.

Geçen ayki olağanüstü Bursa Büyükşehir Meclis toplantısında da bu oto kiralama şirketlerinin caddeden elverişli bir yere bölgeye alınmasını grup sözcümüz dile getirmişti. Bu hususu 21 Mayıs günü gazeteci ve TV programcısı sayın Aysın Komitgan’la birlikte yaptığımız tv programında da dile getirmiştim. Hatta bu sorundan bunalan mahalle muhtarımız bir arkadaşımıza konuyla ilgili çözüm getirilmesini ve her türlü çözümü desteklediğini belirtmişti.

Maalesef biz bunları konuşurken 7 Haziran 2020 günü Çarşamba taksi durağının olduğu bölgede park meselesi yüzünden silahlı çatışma yaşandı ve bir vatandaşımız gencecik yaşında hayatını kaybederken 5 vatandaşımız da yaralandı.

Uzun yıllardır şehir içindeki sair esnafı şehir dışına taşıyan kent yöneticileri 3 dönemdir yönettikleri kentte bu soruna bir türlü çözüm bulamadılar. Üstelik her türlü yetkileri olduğu halde.

Ana yolların otopark olarak çizildiği, çarpık kentleşmenin hakim olduğu bu şehirde ne mutlu ki 20 yıldır keyfi olarak kapalı tutulan bir otopark halkın kullanımına açılıyor ve belediyemiz para kazanıyor. Hiç kimse kamu yararına özgülenmiş, kamuya ait bir işletmeyi kiralayıp kullanıma açmam diyemez.

Seçmenden aldığım yetkiyle bu şehre ve yaşayanlara karşı her zaman sorumluluklarının bilincinde olan bir kişi ve meclis üyesi olarak saygılar sunarım.” cümleleri ile ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>