TEMAD Bursa Şubesi Yönetiminden Bursa Valisi Erol Ayyıldız’a Ziyaret

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bursa Şubesi Yönetimi, Bursa Valisi Sayın Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret ederek derneğin çalışmaları, emekli astsubayların talep ve beklentileri ile yaklaşan 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa Şubesi, Başkan Ercan Aktaş ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Bursa Valisi Sayın Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, TEMAD Bursa Şubesi’nin kent genelinde yürüttüğü çalışmalar, emekli astsubayların karşılaştığı sorunlar ve derneğin üyelerine yönelik faaliyetleri hakkında Vali Erol Ayyıldız’a kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Emekli astsubayların talepleri görüşüldü
Ziyaretin önemli gündem maddelerinden birini, emekli astsubayların özlük ve sosyal haklarına ilişkin talepleri oluşturdu.
TEMAD Bursa Şubesi yönetimi tarafından, emekli astsubayların çalışma hayatının ardından karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunlar ile beklentileri Vali Ayyıldız’a iletildi. Emekli astsubayların haklarının korunması, sosyal yaşamlarının desteklenmesi ve toplum içerisindeki saygın konumlarının güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Dernek yönetimi, üyelerinin sorunlarının yalnızca bireysel meseleler olmadığını, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmış emekli astsubayların sosyal hayatlarının ve haklarının toplum açısından da önem taşıdığını ifade etti.
17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü hazırlıkları
Görüşmede ayrıca, her yıl 17 Ekim’de kutlanan Dünya Astsubaylar Günü kapsamında Bursa’da gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler de gündeme geldi.
TEMAD Bursa Şubesi yönetimi, Dünya Astsubaylar Günü’nün anlam ve önemine uygun şekilde düzenlenmesi planlanan etkinlikler hakkında Vali Erol Ayyıldız’a bilgi verdi. Etkinliklerin gerçekleştirilmesi noktasında Bursa Valiliği’nin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten dernek yönetimi, bu kapsamda Sayın Vali’den destek talebinde bulundu.
Bursa’da görev yapmış ve yapmakta olan astsubayların bir araya gelmesine, dayanışma duygusunun güçlendirilmesine ve astsubaylık mesleğinin toplumdaki yerinin anlatılmasına yönelik faaliyetlerin de görüşmede ele alındığı belirtildi.
“Çatımız” dergisi hakkında bilgi verildi
Ziyaret sırasında TEMAD Bursa Şubesi tarafından hazırlanan “Çatımız” adlı dergi hakkında da Vali Erol Ayyıldız’a bilgi sunuldu.
Derneğin faaliyetlerinin, üyelerin görüş ve beklentilerinin ve astsubay camiasıyla ilgili çalışmaların kamuoyuna aktarılmasında önemli bir iletişim aracı olarak değerlendirilen “Çatımız” dergisinin içeriği ve yayın çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
TEMAD Bursa Şubesi yönetimi, derginin yalnızca bir yayın organı olmanın ötesinde, emekli astsubaylar arasındaki iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesine katkı sağlayan bir çalışma olduğunu ifade etti.
Vali Ayyıldız’a teşekkür
Ziyaretin ardından TEMAD Bursa Şubesi yönetimi tarafından yapılan değerlendirmede, Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve samimi yaklaşımın memnuniyet verici olduğu ifade edildi.
Dernek yönetimi, emekli astsubayların talep ve beklentilerini dinleyen ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Ayyıldız’a destekleri dolayısıyla teşekkür etti.
TEMAD Bursa Şubesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi, samimi yaklaşım ve kıymetli destekleri dolayısıyla Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. En kısa zamanda kendilerini TEMAD evimizde ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağımızı ifade ediyor, nazik kabulleri için şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.
“Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz”
TEMAD Bursa Şubesi yönetimi, ziyaretin karşılıklı görüş alışverişi açısından verimli geçtiğini belirterek, emekli astsubayların haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların bundan sonraki süreçte de sürdürüleceğini vurguladı.
Dernek yönetimi, emekli astsubayların sosyal ve ekonomik haklarının yanı sıra toplumdaki saygın konumlarının güçlendirilmesi, üyeler arasındaki dayanışmanın artırılması ve kamu kurumlarıyla sağlıklı iletişim kurulması amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
Açıklamada, “Birlik ve beraberlik içerisinde, emekli astsubaylarımızın hakları ve toplumdaki saygın konumları için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” denildi.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
