“Teröre ve ülkemizi hedef alan her türlü ihanete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz”

    09.08.2026
    “Teröre ve ülkemizi hedef alan her türlü ihanete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz”

    ZAFER PARTİSİ BURSA’DAN ANITKABİR ÇIKIŞI: “GAZİ MECLİSİ’NİN İLK MEBUSLARI GİBİ MİLLETİN HAKLARINI SAVUNUN”

    İl Başkanı Cihat Gazi ve ilçe başkanları Anıtkabir’i ziyaret etti: “Teröre ve ülkemizi hedef alan her türlü ihanete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz”

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, il teşkilatı ve ilçe başkanlarıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyarette Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas döneme dikkat çeken Gazi, terörle mücadele ve Türkiye’nin milli bütünlüğü konusunda kararlı mesajlar verdi. Gazi, tüm milletvekillerine Gazi Meclis’in kuruluş ruhunu hatırlatarak, “Büyük Türk milletinin haklarını sonuna kadar savunmalarını bekliyoruz” dedi. Ankara’da gazilerin 27 gündür sürdürdüğü ileri sürülen açlık grevine de dikkat çekilirken, gazilerin taleplerinin görmezden gelinmemesi çağrısı yapıldı.

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, il teşkilatı ve ilçe başkanlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti.

    Gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gazi, Türkiye’nin içinden geçtiği dönemin son derece hassas olduğunu belirterek, terörle mücadele ve milli bütünlük vurgusu yaptı.

    Gazi, Zafer Partisi olarak teröre ve Türkiye’yi hedef alan her türlü girişime karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

    “BU MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

    Anıtkabir ziyaretinde Türkiye’nin güvenliği ve milli bütünlüğü üzerinden önemli mesajlar veren Cihat Gazi, ülkenin hassas bir süreçten geçtiğini belirtti.

    Gazi, terörün ve Türkiye’yi hedef alan girişimlerin karşısında siyasi mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini savunarak, milli birlik ve beraberliğin korunmasının temel öncelik olması gerektiğini ifade etti.

    Gazi’nin açıklamasında özellikle terörle mücadele, milli egemenlik ve Gazi Meclis’in tarihsel misyonu öne çıktı.

    “GAZİ MECLİS’İN İLK MEBUSLARININ RUHU BUGÜN DE YAŞATILMALI”

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş sürecine ilişkin tarihi bir hatırlatmada bulundu.

    Gazi, Kurtuluş Savaşı yıllarında TBMM’nin karşı karşıya kaldığı tehditlere rağmen meclisin Ankara’dan başka bir yere taşınmasına karşı çıkan milletvekillerinin kararlılığını hatırlattı.

    O dönemin mebuslarının, gerektiğinde Meclis çatısı altında ölümü göze alan bir anlayışla hareket ettiğini belirten Gazi, bugün görev yapan milletvekillerinin de aynı milli sorumluluk anlayışını taşıması gerektiğini savundu.

    Gazi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    “Unutmayalım ki Gazi Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde ‘Gerekirse burada ölürüz’ diyerek meclisin taşınmasına müsaade etmeyen bir anlayışla kurulmuştur.”

    Bu sözlerle TBMM’nin yalnızca siyasi kararların alındığı bir kurum olmadığına, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olduğuna dikkat çekildi.

    “MİLLETVEKİLLERİNDEN BEKLENTİMİZ NET”

    Cihat Gazi, bugün görev yapan milletvekillerine de doğrudan çağrıda bulundu.

    Gazi Meclis’in ilk dönem milletvekillerinin ülkenin bağımsızlığı ve milletin egemenliği için gösterdiği kararlılığın bugünkü Meclis tarafından da sürdürülmesi gerektiğini belirten Gazi, milletvekillerinden Türkiye’nin milli çıkarlarını savunmalarını istedi.

    Gazi, “Bugün de tüm milletvekillerimizden beklentimiz; Gazi Meclisimizin ilk mebuslarında olduğu gibi, büyük Türk milletinin haklarını sonuna kadar savunmalarıdır” dedi.

    ANKARA’DA GAZİLERİN 27 GÜNDÜR SÜRDÜRDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLEN AÇLIK GREVİ GÜNDEMDE

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi’nin Anıtkabir ziyaretiyle ilgili açıklamasında dikkat çeken bir diğer başlık ise Ankara’da gazilerin sürdürdüğü belirtilen eylem oldu.

    Verilen bilgilere göre bazı gazilerin 27 gündür açlık grevi yaptığı ileri sürülüyor.

    Gazilerin yaşadığı sorunlara ve taleplerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtilen eylemin uzun süredir devam etmesi, gazilerin sorunlarının çözümü konusundaki tartışmaları da yeniden gündeme taşıyor.

    Gaziler, Türkiye’nin bağımsızlığı ve güvenliği için görev yapmış, devlet tarafından fedakârlıkları ve hizmetleri kabul edilmiş kişiler olarak toplumsal açıdan özel bir konuma sahip.

    Bu nedenle gazilerin sorunlarının yalnızca sosyal politika başlığı altında değil, devlet-vatandaş ilişkisi ve vefa anlayışı açısından da ele alınması gerektiği yönündeki değerlendirmeler önem taşıyor.

    “GAZİLERİN SESİ DUYULMALI”

    Anıtkabir ziyareti, gazilerin gündemde olduğu bir dönemde gerçekleştirilmesi açısından da ayrı bir anlam taşıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinde cephede savaşan gazilerden bugün terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerine kadar uzanan tarihsel mirasın, devletin gazilerine yönelik sorumluluğunu da beraberinde getirdiği vurgulanıyor.

    Bu çerçevede Ankara’da 27 gündür devam ettiği belirtilen açlık grevinin de kamuoyunda daha fazla tartışılması ve gazilerin taleplerinin ilgili makamlar tarafından dikkate alınması gerektiği yönünde çağrılar yapılıyor.

    ANITKABİR’DEN “MİLLİ EGEMENLİK” MESAJI

    Cihat Gazi ve Zafer Partisi Bursa teşkilatının Anıtkabir ziyareti, yalnızca sembolik bir ziyaret olarak kalmadı.

    Ziyaretin ardından verilen mesajlarda Türkiye’nin milli egemenliği, üniter devlet yapısı, terörle mücadele ve Gazi Meclis’in tarihsel sorumluluğu öne çıkarıldı.

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, ülkenin kritik bir dönemden geçtiği değerlendirmesini yaparken, siyasi partilerin ve milletvekillerinin Türkiye’nin temel değerleri konusunda daha güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini savundu.

    “MİLLİ İRADE VE GAZİ MECLİS RUHU KORUNMALI”

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi’nin açıklaması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tarihsel misyonu üzerinden güncel siyasi tartışmalara da mesaj niteliği taşıdı.

    Kurtuluş Savaşı döneminde ağır şartlar altında faaliyet gösteren TBMM’nin, milli egemenlik anlayışının en önemli sembollerinden biri olduğunu belirten Gazi, bugün görev yapan milletvekillerinin de kararlarında milletin iradesini esas almaları gerektiğini ifade etti.

    Anıtkabir ziyaretinin temel mesajı ise şu başlıklarda toplandı:

    Teröre karşı kararlı mücadele.

    Milli egemenliğin korunması.

    Gazi Meclis’in kuruluş ruhunun yaşatılması.

    Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün savunulması.

    Gazilerin sorunlarının dikkate alınması.

    Milletvekillerinin milli iradeyi esas alan bir anlayışla hareket etmesi.

    “GAZİLER BU ÜLKENİN EMANETİDİR”

    Anıtkabir’de verilen mesajların bir başka önemli boyutunu da gaziler oluşturdu.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hafızasında gazilerin özel bir yeri bulunduğuna dikkat çekilirken, bugün gazilerin ekonomik, sosyal veya özlük hakları konusunda yaşadığı herhangi bir sorunun uzun süre çözümsüz bırakılmasının toplumda rahatsızlık oluşturabileceği değerlendiriliyor.

    Ankara’da 27 gündür sürdüğü belirtilen açlık grevi de bu açıdan kamuoyunun dikkatini gazilerin taleplerine çekmiş durumda.

    Gazilerin taleplerinin ne olduğunun, ilgili kurumların konuya ilişkin tutumunun ve eylemin hangi şartlarda sürdüğünün kamuoyuna açık biçimde anlatılması gerektiği belirtiliyor.

    ZAFER PARTİSİ BURSA’DAN KARARLILIK MESAJI

    Cihat Gazi’nin Anıtkabir ziyareti sonrasında verdiği mesajlar, Zafer Partisi Bursa teşkilatının önümüzdeki süreçte özellikle milli güvenlik, terörle mücadele, milli egemenlik ve gazilerin sorunları üzerinden siyasi söylemini daha güçlü biçimde sürdüreceğinin işareti olarak değerlendirildi.

    İl teşkilatı ve ilçe başkanlarıyla gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti, parti teşkilatının ortak bir siyasi duruş sergilediği mesajını da taşıdı.

    Gazi, açıklamasını Türkiye’nin milli değerlerine sahip çıkılması ve Gazi Meclis’in kuruluş ruhunun korunması çağrısıyla sürdürürken, milletvekillerinden de tarihi sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerini istedi.

    Anıtkabir’den verilen mesajın özeti ise oldukça net:

    Türkiye’nin geleceğine ilişkin kritik kararlar alınırken milletin iradesi, devletin bütünlüğü, milli egemenlik ve terörle mücadele konularında taviz verilmemeli; gazilerin sesi ise daha fazla duyulmalıdır.

    Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi’nin çağrısı: Gazi Meclis’in ilk mebuslarının kararlılığı bugün de yaşatılmalı, Türk milletinin hakları sonuna kadar savunulmalıdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.