Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa İl Başkanı Ayhan Çolak’tan Osmangazi Barınağı Olayına Sert Tepki

    16.05.2025
    Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa İl Başkanı Ayhan Çolak’tan Osmangazi Barınağı Olayına Sert Tepki

    Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Hamitler Hayvan Barınağı’nda yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran sokak hayvanlarının öldürülmesi olayı, siyasi ve toplumsal tepkilere neden oldu. Aydınlık Geleceğin Partisi Bursa İl Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ayhan Çolak, yaşananlara ilişkin sert bir açıklama yaptı.

    Çolak, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Hayvanların yaşam alanlarının korunması, insanın içindeki vicdana bağlıdır. Bu tür olaylar, toplumun vicdanını derinden yaralamaktadır,” dedi. Ayrıca, hayvanseverlerin protestolarının haklılık payı olduğunu belirterek, “Bu tepkiler, sadece duygusal değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluğun ifadesidir,” ifadelerini kullandı.

    Osmangazi Belediyesi’nin olayın organize bir kumpas olduğunu öne sürmesine de değinen Çolak, “Belediyenin bu olayı kendilerine karşı bir kumpas olarak değerlendirmesi yersizdir. Önemli olan, yaşanan vahşetin sorumlularının adalet önünde hesap vermesidir,” şeklinde konuştu.

    Osmangazi Belediyesi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, görüntülerin belediyenin kurumsal yaklaşımını yansıtmadığını ve olayın eski bir çalışan ile mevcut bazı personel tarafından organize edildiğini belirtmişti. Ayrıca, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını ve hukuki sürecin takip edileceğini ifade etmişti

    Ayhan Çolak, açıklamasının sonunda, “Hayvanların yaşam hakkı, insanlığın vicdanıdır. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyorum,” diyerek, toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya çağırdı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.