Rachmaninov 150 yaşında… Bodrum’da Rus bestecinin anısına konser

    Rachmaninov 150 yaşında… Bodrum’da Rus bestecinin anısına konser

    Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti… 

    1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Aktur A.Ş’nin etkinlik sponsorluğu ile 20. yy’ın en önemli Rus besteci, orkestra şefi ve piyanistlerinden Sergey Rachmaninov, doğumunun 150. yılında bir konserle anıldı. Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Rachmaninov 150. Yaşında” başlıklı konserde Soprano Dilruba Bilgi ve Bariton Caner Akgün’e piyanoyla Gökhan Aybulus eşlik etti.

    Müzik tarihinin en önemli bestecilerden biri olarak anılan, Rus romantizminin son büyük bestecisi S. Rachmaninov’un eserlerinden derlenen konser, Bodrum’da yaşayan yerli ve yabancı klasik müzik tutkunlarını bir araya getirdi. Rus müzisyen Sergey Rachmaninov, bu yıl ülkemizde ve dünyada çeşitli konserlerle anılıyor.

    Rachmaninov’un en güzel eserleri izleiyci ile buluştu

    Soprano Dilruba Bilgi, Bariton Caner Akgün ve Piyanist Gökhan Aybulus’u bir araya getiren konserde Rachmaninov’un, “Vsyo otnyal u menya op.26 no.2”, “A Dream op.8 no.5”, “V molchani nochi taynoy op.4 no.3”, “Etude-Tableau Op.39 No.2”, “Ne poy krasavitsa op.4 no.4”, “Zdes horosho op.21 no.7”, “O, net, molyu, ne uhodi op.4 no.1”, “Vchera my vstretilis op.26 no.13”, “Etude-Tableau Op.33 No.3”, “Vokaliz op.34 no.14”, “Prelude in C-sharp minor, Op.3 No.2”, “O ne rydai, mai Paolo from Francesca da Rimini Opera, Francesca’s Aria” ve “Ves’ tabar spit from Aleko Opera, Aleko’s Cavatina” başlıklı eserleri seslendirildi.

    Suna Kan anısına bir eser seslendirdiler

    Sırayla sahneye gelen sanatçılar, konserin sonunda alkış yağmuruna tutuldu. İzleyicinin bis isteiği üzerine üçlü Mozart’ın Don Giovanni operasından bir düet seslendirdi: “Là ci darem la mano” başlıklı eser Haziran ayında kaybettiğimiz keman virtüözümüz Suna Kan’ın anısına icra edildi.

    Rachmaninov’un dünyaya bıraktıkları

    Rachmaninov, yazdığı 4 piyano konçertosu ve 3 senfonisiniyle, Rus Romantizm’inin son temsilcisi olarak anılır. Senfonik Danslar, Ölüler Adası başlığını taşıyan senfonik şiirlerinin yanı sıra keman virtüözü Paganini’nin bir teması üzerine yazdığı Rapsodi, piyano ve orkestra için bestelenmiş bir eserdir. Sanatçı, solo piyano için 24 prelüd ve 2 sonatın yanı sıra, Chopin’in ve Corelli’nin temalarına varyasyonlar bestelemiş, 2 piyano için ve dört el için eserler yazmıştır. Yazdığı 2 akapella ve 3 opera eserinin yanı sıra oda müziği için de eserleri bulunan Rachmaninov’un, Puşkin, Goethe, Tolstoy ve Hugo gibi yazarların eserlerine yazdığı şarkıları da bilinen ve sevilen eserlerdendir.

    1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

    Ana Sponsor: Bosfor Turizm

    Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

    GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

    Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

    Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Aktur A.Ş.

    Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

    Basın sponsoru: sanatokur.com

    Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

    1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:
      21 Temmuz | Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet (Romanya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    23 Temmuz | Derek Gripper (G.Afrika) & Ballaké Sissoko (Mali) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    26 Temmuz | GFA Keman / Toprak Ev – Festival Merkezi

    27 Temmuz | Olivier Gardon (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    28 Temmuz | Jamal Aliyev (Türkiye) & Zeynep Ülbegi (Türkiye) / Le Chic Bodrum

    02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

    10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

    11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

    13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

    17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

    23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

    24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

    25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

    26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

    28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

    Biletler:
    Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.


    info@gumuslukfestival.org

    www.gumuslukfestival.org

    www.facebook.com/gumuslukfest

    www.instagram.com/gumuslukfest

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.