Haberde Bursa

50 yaş üstü sağlıklı yaş alma platformu, aktif yaşamı destekliyor!

01.12.2022
372
Dünya Sağlık Örgütü’nün yaşlılık” tanımını güncelleyerek 18-65 yaş arası tüm bireyleri genç” statüsüne alması, 50 yaş üstü gençlik kavramını doğururken yaşlanma” söylemi de yerini yaş alma”ya bıraktı. 50 yaş üstü bireyler için yaşam rehberliği sunan, herkesin bağımsız ve dinç bir yaşam sürmesini ilke edinen Senyorapp, sağlıklı yaş almayı erişilebilir kılma hedefiyle 50 yaş üstü gençlik” kavramını hayatımıza yerleştiriyor. Sosyal yaşam ve sürekli öğrenme deneyimi sayesinde bireyi yaşamın içinde aktif tutan Senyorapp, geç kalınmış görünen her konuda yeni bir yaşam deneyiminin kapısını aralıyor.
Sağlık alanındaki gelişmeler, teknolojik unsurlarla birleşince yaşlılık tanımı da boyut değiştirdi. Dünya Sağlık Örgütü, 2017’den bu yana toplumdaki yaş gruplamasını yeniden düzenlediği sınıflamaya göre yaşlı kavramı daha ileri yaşlar için kullanılmaya başlandı. 18-65 yaş arası kişileri genç olarak tanımlayan Dünya Sağlık Örgütü, yaşamda aktif olmanın önemine dikkat çekerken, 50 yaş üstü kişiler için sağlık, eğitim, yaşam ve topluluk platformu olan Senyorapp, hem kurumsal işbirlikleri ile büyüyor hem de bilimsel ve sağlıklı yaş alma deneyiminin kapısını aralıyor.

Nisan 2022’den bu yana mobil uygulaması üzerinden canlı olarak interaktif sağlıklı yaş alma sürecini kullanıcılarına sağlayan Senyorapp, web sürümünü yayınladı. Yayınlanan web sürümü ile kullanıcılar Senyorapp’e bütün akıllı cihazlardan ulaşılabilecek. Senyorapp Kurucu Ortağı Ayşenur Kaya Yalçın, 3 bin 800’den fazla kullanıcısı olan platformun kurumsal işbirlikleri yapma sürecine başladığını belirterek, “Sağlıklı yaş alma sürecini dijitaldeki etkinliklerle destekleyen Senyorapp olarak yaş alma sürecinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini ve takip edilebilir olmasını hedefliyoruz. Sağlıklı yaş alma uzmanı olarak adlandırılan gerontologlarla birlikte hazırladığımız içeriklerle şu ana dek binden fazla etkinlik gerçekleştirdik. 50 yaş üstü için özel olarak oluşturulmuş bir platform olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Takip edilebilir, sağlıklı yaş alma süreci üzerinde çalışıyoruz”

Senyorapp Kurucu Ortağı Ayşenur Kaya Yalçın: “Yaş teknolojileri temasıyla faaliyet gösteren Senyorapp, Türkiye’de bu temanın öncü girişimlerinden biri olarak, globalleşme çalışmaları için ilk adımlarını attı. Ankara’da pandemi dönemiyle birlikte ilk adımlarını attığımız projemizi odak grup çalışmaları ile şekillendirmeye başladık. Geçtiğimiz Nisan ayında aktif olarak kullanılmaya başlayan platformumuz sağlıklı yaş alma sürecini bir önleyici sağlık hizmeti olarak değerlendirebiliriz. Sağlıklı yaş alma süreci kişinin ihtiyaçlarına özel bir süreç olması gerektiği için kişiselleştirilmiş ve takip edilebilir sağlıklı yaş alma süreci üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl da DNA kadar spesifik sağlıklı yaş alma süreci ile kullanıcılarımıza yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

65 yaş üstü nüfus 2050de 2 milyara ulaşacak”

Senyorapp Kurucu Ortağı Murat Kaş ise yüz ve kahkaha yogası, denge egzersizleri, hukuk, beslenme koçluğu, yoga, pilates, sudoku, e-nabız gibi etkinliklerle platform kullanıcılarına çok sayıda sağlıklı yaş alma aktiviteleri sunduklarını belirterek, “Senyorapp, çoğunlukla yeni emekli olmuş ve emeklilik sonrası yaşamında sosyal kalmayı sürdürmek isteyen kullanıcılardan oluşuyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre de 50 yaş üstü nüfus segmentinin bir alt segmenti olan 65 yaş üstü nüfus şu anda 1 milyar ve dünya nüfusunun yaklaşık %12’sine denk geliyor. 2050’de 2 milyar, 2100’de ise 3 milyara ulaşması  ve dünya nüfusunun %25’inin 65 yaş üstü olması bekleniyor. Bu da bize sağlıklı yaş almanın önemini gösteriyor. Yaş almak doğumla birlikte başlayan tamamen doğal bir süreç, bunu sağlıklı ve keyifli hale getirmek bizim elimizde. Bu kapsamda bilimsel sağlıklı yaş alma sürecine dair sunduğumuz tüm etkinliklere yenilerini ekleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kullanıcılarımız bu etkinliklere tüm akıllı cihazlardan ulaşabilmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>