Haberde Bursa

30 Ağustos’un Çatısı Altında Buluşalım!

30.08.2020
357

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu; 30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yılını kutlayarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve özlemle andı.

Hasanoğlu “30 Ağustos 1922, Bir milletin yeniden doğuşunun, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başkumandanlığında tarihin akışının değiştirilişinin ve Dünyada mazlum milletlerinin gelecek adına umut ile bakmalarının önünü açan bir zaferin kazanıldığı tarihtir.

30 Ağustos 1922, Dumlupınar’da kahraman Türk ordusunun Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazanması ile başlayan, devamında Atatürk’ün “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz” emri ile devam eden ve 9 Eylül’de İzmir’de son düşman askerinin de denize dökülmesi ile son bulan bir zaferler zincirinin başlangıcıdır.

Bu büyük Zafer sayesinde Anadolu toprakları düşman işgalinden kurtarılmış ve 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun önü sonuna kadar açılmıştır.

Bu sebepledir ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar büyük önem arz eden 30 Ağustos ZAFER BAYRAMINI bizler Türk milleti olarak bu güne kadar coşku ile kutladık ve bu günden sonra da kutlamaya devam edeceğiz.

Normalleşme süreci açısından milat kabul edilerek, 1 Ağustos tarihi itibari ile her türlü toplantı, aktivite, cemiyet ve etkinliklerin önünü açan hükümet kadroları,

Daha iki gün önce biz Türklere Anadolunun kapılarını açan ve hep birlikte coşkuyla kutladığımız Malazgirt Meydan Muharebesinin kutlamasını yapan kadrolar, 30 Ağustos ZAFER BAYRAMI kutlamalarına gelince Pandeminin arkasına sığınarak yasaklama yoluna gitmişlerdir.

30 Ağuztos ZAFER BAYRAMI kutlamalarına karşı takınan bu tavrı şiddetle kınıyor, yüce Türk Milleti olarak da her ortam ve şartta bu büyük günü kutlamaya devam edeceğimizi bir kez daha gururla haykırıyorum.

30 Ağustos ZAFER BAYRAMIMIZIN 98’inci yılı münasebeti ile de bir kez daha başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve özlemle anarken, yüce Türk Milletinin ZAFER BAYRAMINI kutlamak isterim. Nice 30 Ağustos’lara” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>