Haberde Bursa

17 MAYIS’TA; 19 MAYIS’I KARŞILAMA PANELİ

18.05.2022
294

Kurtarıcı ve kurucu önderimiz Mustafa Kemal, Bandıma Vapuru ile Samsun’a doğru yol alırken büyük önderi selamlamak için Ördekli Kültür Merkezi’ndeyiz. Tarih: 17 Mayıs 2022, saat: 17.00 “Gençler Konuşuyor” adlı Atatürk ve Gençlik panelindeyim. Gazeteci Çağla Hanımla üç aydır, Zeki Baştürk’le on yıldır tanışıyoruz. Diğer gençleri de bu panelde tanıyacağım.

Programıyöneten, kolaylaştıran yakın dostum Zeki Baştürk. Katılımcı gençler: Çağla Şahin, Furkan Tuna, Emircan Şeker, Atakan Zorkuş sahnede yerlerini aldılar.

Zeki Baştürk yakın dostumdur. Bütün aktivitelerine katılırım. Çoğuna birlikte gideriz. Miskinlikten hoşlanmaz; aktiftir; etrafını da aktif hale getirir. Onda aktivite bitmez; on parmağında on aktivite olan; yaşı yetmiş, aktivitesi bitmemiş bir eğitimcidir. “Başımıza yeni icatlar çıkarma” diyeni olmadığından olsa gerek sürekli icat çıkarır.

Son yıllarda ulusal bayramlarımız sönük kutlanmaya başladığını düşündüğünden olsa gerek yine başımıza icat çıkardı Zeki Baştürk. Benim memlekette olsa kendisinden konu açılınca; “Zeki diyon ne diyon?o bir afat afat!” derlerdi. Atom karınca diyen de olur ona arada bir. Bursa’nın sevilen, tanınmış simalarındandır ve dostum olduğu için hep kıvanırım. Beni yazmaya özendirir, her telefon edişimde:“Ooo gülmece türümüzün önemli yazarı bakıyorum da şöhret basamaklarını hızla tırmanıyorsun” der, beni hep mutlu eder sağ olsun. Kendisi Atatürk devrimlerini özümsemiş, Atatürk’e hayran, “bağımsızlık benim karakterimdir” diyen atasının yolundaözgürlük ve bağımsızlık savaşçısı bir değerdir. Kendisi ile ilgili yazılarımı özelden gönderirim. Onayını isterim. Sansüre karşıdır. Yazanların sansür uygulanmadan özgürce yazmalarını ister ( yazdıklarımdan sonra değiştirmeden onaylayacaktır muhakkak).

Bu panelin ardından devamı olan; 19 Mayıs günü saat 11.00 de Atatürk Anıtına çelenk konulması, 21 Mayıs saat 13.00 İbrahim Paşa Kültür Merkezinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve 19 Mayıs’la ilgili şiirlerin okunması gibi aktivitelerle sürecek. Aktiviteleri Bursa İçin Birlik organize ediyor.

Paneli, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kolaylaştırıcı Zeki Baştürk,kısa açış konuşması yaparak başlattı. Gençlere mikrofonu bıraktı. Gençler önceden hazırladıkları; Atatürk’ün gençleri için söylediği sözlerle zenginleştirdikleri konuşmalarını yapmaya başladılar.

Yanımda oturan basın emekçisi Mustafa Tanıtan ile tanıştım. “Bana Arap Mustafa da derler”  diyerek renkli bir kişilik olduğunu gösterdi. İlerde görüşmek için telefon numarasını aldım.

Gençler kâğıttan okumaları bittikten sonra kendi duygu ve düşüncelerini söylediler. Büyüklerin engellemelerinden şikâyetçi oldular. Bu kuşak çatışması hep sürecek gibi…

DSP il başkanı Cahit Akıncı Atatürk Vakfı’nın ajanda, takvim, Atatürk resimlerinden oluşan setini tüm katılımcılara dağıttı. Ajanda elime geçtikten sonra paneldeki konuşma ve konuşmacıları not almaya başladım.

Diğer yanıma sarışın bir genç oturdu. Adını sordum; “Adım, Ahmet Can KAYA. Ben de konuşmacıydım ama elektrikler kesildi, bindiğim otobüs kaza yapınca geç kaldım.” dedi. Katılmasını söyledim. Gitti kendisine ayrılan yere oturup panele katıldı.

Gazeteci Çağla Şahin: “Pek genç sayılmam ama yine de beni davet ettiğiniz için teşekkür ederim” diyerek sözlerine başladı. Gençlerin yaşadıkları problemleri dile getirdi.

Gençlerin konuşmalarının ardından Bursa İçin Birlik hareketinin il başkanları kürsüye gelerek gençlerle ilgili partilerinin görüşlerini anlattılar.

Saat 1700’ de başlayan Panel 19.30’daZeki Baştürk’ün katılımcılara teşekkürü ve toplu anı fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ahmet.kocak16@hotmail.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>