Haberde Bursa

Tek kelime ile ‘komik’

24.11.2020
298

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Tekel Parkı’nda kuruyan ağaçların Mudanyalıları rahatsız ettiği ve vatandaşların isteği üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girerek kurumuş ağaçları söküp yerlerine yenilerini diktiği yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararı gereği, ağaçların Anıt Ağaç Tescilinden dolayı Büyükşehir Belediyesi sorumluğunda olduğunu ve bu nedenle Büyükşehir ekipleri tarafından kesiminin gerçekleştiğini açıkladı.Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tekel Parkında kuruyan ağaçların Büyükşehir ekiplerince yenilendiği haberlerine açıklık getirdi.

Türkyılmaz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından belgeleriyle birlikte açıklama yaptı.

Resmi karar gereği ağaçların tescilli olmasındna kaynaklı yetkinin Büyükşehir’de olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, “Bu kararı, siyaseten kullanarak ‘Mudanya Belediyesi sorumluğundaki parkı canlandırdık’ diye sunmak tek kelimeyle ‘komik’tir.” dedi.

İşte Türkyılmaz’ın açıklamaları:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararı gereği Tekel Parkımızda bulunan kurumuş ağaçlar, Anıt Ağaç Tescilinden dolayı Büyükşehir Belediyesi sorumluğunda olduğundan Büyükşehir ekipleri tarafından kesimi gerçekleştirilmiştir.

Yine aynı kararda kesimi gerçekleştirilerek kaldırılan ağaçların yerine aynı cinste ve 5-6 yaşlarında yeni fidanların dikilmesi uygun bulunmuştur. Bu kararı, siyaseten kullanarak “Mudanya Belediyesi sorumluğundaki parkı canlandırdık” diye sunmak tek kelimeyle “komik”tir.

Herkesin malumu olduğu üzere, Tekel Parkı göreve ilk geldiğimizde yandaşlara terk edilmiş, bakımsız ve başı boş bir haldeydi. Artık Mudanyamızda böyle yapılara izin vermiyor ve her yönüyle tertemiz bir kentte yaşıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi “Mudanya bizimle emin ellerde”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>