Haberde Bursa

Sur Üstüne Yapılan Stüdyoya Muhalefet’ten Sert Tepki! “Sadece Tarihe Değil Bursalılara da Saygısızlık Yapılmıştır!”

04.04.2021
1.201

Bursa’nın tarihi görüntüsünü simgeleyen surların üzerine yapılan ‘Gecekondu Stüdyo’ büyük tepki topladı. Büyükşehir’den gelen, “Ramazan Programı için yapıyoruz” açıklamasına ise tepkiler muhalefet partilerinden geldi. Atatürk caddesinden Tophane’ye doğru çıkarken Bizans’ın, Osmanlı’nın ayakta kalmış kalesinin son kalıntıları üzerinde yükselen demir profil ile yükselen stüdyo Bursa siyasetini salladı. enbursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal’ın gündeme getirdiği konu ile muhalefet parti il başkanları gazetemize açıklamalarda bulundu.

Tepki gösteren siyasiler açıklamalarını gazetemizle paylaştı. Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Osmanlı Sur’larından biz Ramazan ayında tarihi izleri görmeye niyetli iken; sayın Aktaş’ın yeni icraatı ile karşı karşıya kaldık. Osmanlı’nın emanetlerinin bu şekilde yıpratılması siyasi nezaketsizlikten öte tarihe ihanettir! Bir an önce yanlıştan dönülmelidir. Daha öncede birkaç defa Ramazan programları bu yapılarda tarihi dokuya zarar verilmeden gerçekleştirilmiştir.” dedi.

DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Sayın Aktaş’ın resmi 24 ayını doldurduğu bu günde gerçekleştirdiği bu icraat evlere şenliktir! Bir önceki Belediye Başkanı sayın Recep Altepe’nin Hisar Surları için verdiği çabayı düşünüyorum, sayın Aktaş’ın özel bir İstanbul kanalı için üstüne tiko para ödeyerek girdiği zahmeti düşünüyorum. Bu yapılan işlem hem Bursa’ya ihanet hem Bursalıları hiçe saymaktır.” dedi.

Milliyetçi Cumhuriyet Parti Bursa İl Başkanı Necat Sular; “Tophane surlarında bir stüdyo görmek sayın Aktaş’ın Bursa’ya olan özgün icraatlarından biri olmalı! Bir kanal için yapılan bu stüdyonun program yapımcılarının özel isteği ile yaptırıldığını düşünüyoruz. Program Ramazan ayı ile ilgili olduğunu gazetedeki ifadelerini okuyunca öğrendik. Şehrin birçok ihtiyacı varken, kuş kafesi gibi surların tepesine çirkin bir yapıyı yapmak şehrin hafızası ile de dalga geçmektir!” dedi.

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Kademeli Normalleşme sürecinin ilk kısıtlamasında tarihi surlara bir stüdyo inşaa edildiğini basından öğrendik. Basın kendi çabası ile Bursa’da çarpık kentleşmeye ışık tutmasa tarihi surlara yapılan imalat zedelenmesini de öğrenemeyecektik. Yaptırılan stüdyonun sayın Aktaş’ın kararı mı yoksa danışmanlarının yönlendirmesi ile yaptırıyor o mekan bilmiyoruz ama son dönemlerde Bursa’nın tarihi mekanlarına yapılan rüci imalatları anlayamıyoruz. Mesafe fazla alınmadan stüdyonun sökülmesini istiyoruz.” dedi.

Gelecek Parti Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız; “Tarihi surların tepesine stüdyo yapıldığını basın aracılığı ile öğrendik. Tarihe yapılan saygısızlığın yanında Bursalılara yapılan bu hareketin olmamasını dilerdim. Osmanlı’nın ilk başkentinin maneviyatına yakışmayan bu stüdyo işinden sayın Aktaş’ın derhal vazgeçerek şehrin asli sorunlarını çözmesini tavsiye ediyorum. Gelişmeleri takip edeceğiz.” dedi.

Saadet Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Osmanlı’nın en değerli emaneti olan tarihi burcu üstüne sayın Aktaş’ın bilgisi dahilinde bir canlı yayın stüdyosunun inşaa edilmesini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Tarihe hiçe sayan davranış biçimine izin verilmesini Büyükşehir’in yöneticilerine yakıştıramadık. Bursalıları üzen bu stüdyo kondu inşaatına derhal son verilmelidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>