Haberde Bursa

Siyasi Menfaatler İçin Kamu Kaynakları Kullanılamaz!

30.09.2020
337
İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu, Sayıştay Raporları sonrası Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın açıklama yapması gerektiğini söyledi ve ekledi:
“Kamu kaynaklarının siyaseten kullanılması haramdır, hırsızlıktır!”
Türkoğlu: “Sayıştay’ın Karacabey Belediyesi’ndeki raporu ortadadır. Sayıştay raporu incelendiğinde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi başkanlık tanıtımına yönelik yapılan televizyon programları, haber, afiş ve ilan bedellerini kendi cebinden değil de, belediye bütçesinden ödemiş. Bize göre bu sadece görünen kısmıdır. Kim bilir daha başka neler yapıldı? Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bu haramın, bu hırsızlığın üzerine oturmamalı, bu paranın hesabını Karacabey halkına vermek zorundadır.”
16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen kongrede İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na seçilen Selçuk Türkoğlu, önceki gün seçimde kendisine açık destek veren Fatih Karabatı başkanlığındaki Karacabey İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. İYİ Parti İlçe binasında gerçekleşen ziyarette çarpıcı açıklamalar yapan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı da sert bir dille eleştirdi.
İYİ Parti Bursa il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan İl Başkanı Türkoğlu, Karacabey’i çok önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini vurguladı. “Muhalefet ve denetim görevini hakkıyla yapmak üzere ve sorunlara çare bulmak adına yola çıktık” diyen Türkoğlu, “Bursa’nın ve Bursalıların yanındayız. Daha çok meydanlarda olacağız. Tek kale oynanan siyaset maçını çift kareye çevirmek gayretindeyiz. Bu noktada Karacabey ve Karacabeylilerin de hakkını hukukunu korumak başlıca görevimizdir. Bugünümüzü Karacabey’e ayırdık. İlçenin sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, sorunları ve beklentileri yerinde gözlemleyeceğiz.” dedi.
Bursa ve Karacabey’i ilgilendiren 2 önemli konu olan su fiyatları ile Sayıştay’ın Karacabey Belediyesi için hazırladığı raporlara dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a yönelik ciddi eleştirilerde bulundu.
“Karacabey Belediyesi katı atık bedeli alacak mı almayacak mı?”
Başkan Türkoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Burada iki önemli konu var! Birincisi Bursa’daki su fiyatlarıdır. Ülke genelindeki en pahalı suyu maalesef Bursalılar kullanıyor. Büyükşehirlerin cari birim fiyatları ile sabit ödemelerine bakıldığında, mesken bazında 10 ton suya İstanbullular 64, Eskişehirliler 52, Ankaralılar 58, Sakaryalılar 60, Adanalılar 67, İzmirliler 68 lira öderken, Bursalılar 80 lira ödemek zorunda kalıyor. Tabii bir de 10 tonu geçtikten sonra, yani 11-12 ton su tüketiminde ödenen birim fiyat 3.85 TL’den 7.70 TL’ye çıkıyor. İşte Bursalılar bu fahiş faturaları ödemek zorunda kalıyor.
Aslında kullandığımız suyun Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti de yok. Tamamen Allah’ın lütfu olan suya nedense bizler fahiş fiyatlar ödüyoruz. Bir de faturalara enteresan vergi ödemeleri eklendiğinde vatandaştan ciddi paralar alıyorlar. Peki bu topladıkları paraları nerelere harcıyorlar? Bu da belli değil! İşte biz bu yüksek faturaları gündeme taşıdık. Sudaki birim fiyatın azaltılması ile ilgili tepkilerimizi ortaya koyduk. Bununla ilgili Tüketici Mahkemesi’ne kadar konuyu taşıyacağız dedik.
Ardından son Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda BUSKİ faturalarında yer alan ‘Katı Atık Bedelleri’nin alınmayacağı kararı çıktı. Biliyorsunuz ki katı atık bedelleri belediyelere ödenmesi gereken ücretlerdi.
Bununla ilgili toplantıda söz alan Yıldırım, İznik ve Mustafakemalpaşa ilçe belediye başkanları vatandaşlardan hiçbir şekilde katı atık bedeli almayacaklarını duyurdu. Ancak nedense Karacabey Belediyesi’nden bu konuda ses çıkmadı. Bu katı atık bedelleri ile ilgili Karacabey Belediyesi vatandaşına bilgi vermelidir. Belediye Başkanı Ali Özkan, bu bedeli alacaklar mı almayacaklar mı açıklama yapmalıdır. Benim şahsi kanaatim AK Partili belediyeler bu katı atık bedellerini almayacak. İlerleyen günlerde göreceğiz. Ayrıca, İYİ Partili Karacabey Belediye Meclis Üyelerimiz de, önümüzdeki meclis toplantısında önerge vererek katı atık bedellerinin alınmaması konusunu gündeme taşıyacak.
“Başkan Aktaş şark kurnazlığı yapıyor”
Şunu belirtmek istiyorum ki, normal şartlarda katı atık bedelleri uzun bir süredir zaten ilçe belediyelere ödenmiyordu. Örneğin 2019 yılının Eylül ayından bu yana Karacabey Belediyesi’nin 500 bin TL katı atık bedeli alacağı var. Yani Büyükşehir’den Karacabey Belediyesi’ne 500 bin lira ödenmesi gerekiyor. Ancak ödenmemiş.
Katı atık bedelleri konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şark kurnazlığı yapıyor. Sayın Aktaş güya suyu ucuzlattıklarını anlatıyor ancak işin aslı öyle değil! Bizim iddiamız ve isteğimiz, su bedellerinin metreküp fiyatında indirim yapılmasıdır. Bunun takipçisi olacağız. Meselenin özü budur. Ama bu talebimizi dolandırıp algı yaratıyorlar ve anlamsız tavır içine giriyorlar. Maalesef sırça köşklerde yaşayanlar, asgari ücretle çalışanların kaç para su faturası ödediğini bilemezler.
“Başkan Özkan hesap vermeli”
Bir diğer önemli konu ise şudur; Bizler millet adına muhalefet yapıyoruz. Bu noktada Karacabey Belediyesi’nde olup bitenlerle ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Gündemde yer alan bir konu var! Kamu kaynaklarının siyaseten kullanılması haramdır, hırsızlıktır. Bununla ilgili Sayıştay’ın Karacabey Belediyesi’ndeki raporu ortadadır. Sayıştay raporu incelendiğinde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi başkanlık tanıtımına yönelik yapılan televizyon programları, haber, afiş ve ilan bedellerini kendi cebinden değil de, belediye bütçesinden ödemiş. Bu bedelin ise 52 bin TL olduğu ortaya çıktı. Bize göre bu işin sadece görünen kısmıdır. Kim bilir daha başka neler yapıldı?
“Türkiye’deki kamu çalışanları maalesef devlet memuru gibi değil de adeta AKP’nin memuru gibi çalışıyor”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bu haramın, bu hırsızlığın üzerine oturmamalı, bu paranın hesabını Karacabey halkına vermek zorundadır. Sayın Özkan çıkıp bu konuda açıklama yapmalıdır. İYİ Parti olarak Sayıştay’dan çıkacak nihai karara göre bu konuyu yargıya taşıyacağız. Ayrıca Sayıştay raporları ile ilgili kararlara imza atmak zorunda kalan belediye personeli de mağduriyet yaşamaktadır. Çünkü istemeseler de imza atmak durumunda kalıyorlar. Açıkçası Türkiye’deki kamu çalışanları devlet memuru olarak değil de adeta AKP’nin memuru olarak görev yapıyor. Bir memura siyasi güç kullanarak imza attırmak Emevi geleneği olsa gerek.”
Ziyaret sonunda İYİ Partililer, şu an Ermenista’la savaş halinde olan Azerbaycan’a destek amaçlı bayrak açarak desteklerini iletti. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Can Azerbaycan’ın yanındayız. Onları haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>