Haberde Bursa

ONDULINE AVRASYA’DAN “KARBON AYAK İZİ” VE “EPD” BELGELERİNE SAHİP ÇEVRECİ ÜRÜNLER

15.01.2021
590

Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle enerjiyi verimli kullanma çağrıları yapılırken, bu alana hizmet eden sektörler de geliştirdikleri ürün ve sistemleriyle enerji tasarrufuna destek oluyor. Sürdürülebilirliğe verdiği değerle çatı kaplama sektöründe bir ilke imza atan Onduline Avrasya, EPD Belgesi’ne sahip ürünleri ONDULINE HR ve ONDUVILLA Hafif Kiremit ürünleriyle geleceğe katkı sunuyor.

İklim değişikliği, beraberinde getirdiği birçok sorunla birlikte geleceğimizi tehdit ediyor. Bu nedenle enerji tasarrufu ve doğal kaynakların korunması gündemimizin ilk sıralarında yer alıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için enerji kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmak hayati derecede önem taşıyor.  Dünyamızın geleceği açısından, enerjiyi kullanırken dikkat etmek, enerji tüketimini azaltmak, doğal hayatın dengesini korumak, insanlığın sorumluluklarının başında yer alıyor.

Dünya nüfusunun hızlı artışı, gelişen teknolojiler ve büyüyen sanayileşme ile enerjiye duyulan ihtiyaç artarken, dünyanın doğal kaynaklarını tüketme hızımız da artıyor. İnsanların enerjiyi kullanırken yaptığı seçimler ise hem çevreyi hem de insan yaşamını etkileyecek kadar önemli bir hal alıyor. Doğru uygulanan çatılar ısıtma soğutma giderlerini, bakım giderlerini azaltıyor. Enerjinin verimli kullanılmasıyla CO2 gazı salınımı azalıyor ve çevre korunuyor.

TÜRKİYE’DE EPD BELGELİ İLK ÜRÜN: ONDULINE HR

Onduline Avrasya, ONDULINE HR ürünü ile ilgili EPD belgesi alarak, Türkiye’de çatı sektöründe bu sertifikayı alan ilk firma oldu.  ONDULINE HR, Onduline Avrasya’nın oluklu çatı kaplama levha ailesinin en temel ürünü. Yüksek oranda geri dönüştürülmüş ürün barındıran ONDULINE HR’da, renklendirme için de doğal pigmentler kullanılıyor. Düşük karbon ayak izi ve enerji tüketimine sahip olan ONDULINE HR, geleneksel çatı kaplama malzemelerine göre daha hafif ve oldukça çevreci bir ürün olmasıyla öne çıkıyor.

ZOR HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLI ÇEVRE DOSTU: ONDUVILLA HAFİF  ÇATI SİSTEMİ

ONDUVILLA Hafif Kiremit Çatı Kaplama Sistemi, ısı kaybını önleyen çözümlerle enerjiyi verimli kullanıyor doğaya ve ekonomiye katkı sunuyor. Çatı ve su yalıtımı konusunda çözümleriyle tanınan Onduline Avrasya’nın, ONDUVILLA çatı kaplama malzemesi, uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik standartlarına sahip.

ONDUVILLA hafif kiremitlerinin dalga profiline uyumlu Villapor ısı yalıtım levhasıyla, ısı yalıtımlı bir çatı elde etme imkânı sağlıyor. Zor hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olan ONDUVILLA, ‘Karbon Ayak İzi’ ve ‘EPD’ belgelerine de sahip bir ürün.

Ürünlerin çevresel performansı, içeriği ve teknik bilgileri hakkında bilgi veren ve dünyada kabul gören eko-etiket EDP’ler, yapı malzemelerinin kimlik bilgisini oluşturuyor. EPD‘ler yapı malzemelerinin ve elemanlarının çevresel performansı için bilgi sağlayıp, binaların sürdürülebilirlik değerlendirmelerinde güvenilir bir alt yapı oluşturuyor.

Onduline Avrasya Hakkında

Türkiye’nin lider çatı kaplama ve su yalıtım malzemeleri üreticisi Onduline Avrasya, Onduline Group’un 1994 yılında kurulan Türkiye’deki iştirakidir. Şirket, 26 yıllık iş ve sektör tecrübesine sahip, bugün itibarıyla üç kıtada, yaklaşık 85 ülkede satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmektedir. Sapanca’da yer alan üretim tesisi, aynı zamanda Onduline Group’un dünyadaki 2 Ar-Ge merkezinden biridir. Tüm bu faaliyetler neticesinde her yıl yaklaşık 10 milyon metrekareyi aşan ürün çözümleri ile müşteri memnuniyetini de en önde tutarak müşterilerini ürünleri ile buluşturmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>