Haberde Bursa

NASIL NOT VERECEKSiNİZ ?

10.01.2021
608

EBA ile eğitime devam eden öğrenciler için nasıl not verilecek, eğitimde ölçü ne olacak? Sorunun yanıtını yılların eğitimcisi Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü deneyimlerini sosyal medyada çıkan ifadeleri kendine özgü tecrübesiyle harmanlayarak verdi. Öğretmenlerin bakış açısını da yansıtan görüşü Başkan Akköprü sosyal medyasına da taşıyarak üst perdeden vererek Bursa’da bir ilke de imza attı.

Akköprü;

“Sosyal medyada meslektaşlarımızın sürekli kullandığı başlıca temalar; 1.Tuşlu telefon kullanan velimin çocuğuna ne vereyim? 2.İmkanı olduğu halde ara sıra derse girene ne vereyim?3.Eksiksiz girip derse tam katılım gösterene ne vereyim? 4.Eksiksiz girip başarı gösteremeyene ne vereyim? 5.Eba çalışmalarını hiç yapmayıp derse girene ne vereyim? 6.Eba çalışmalarını tam yapıp derse hiç girmeyene ne vereyim? 7.Derste adı olup kendisi olmayana ne vereyim? 8.İlk ders olup diğerinde olmayana ne vereyim? 9.X derse girip benim dersime girmeyene ne vereyim? 10.”Diğer derse giremeyeceğim özür dilerim kotam bitiyor malesef” diyene ne vereyim? 11.”Komşudan internet alıyoruz imkanları zorladık” diyene ne vereyim? 12. “Bilgisayar bozuldu tamiri olmuyor yenisi de çok pahalı babam işten çıkartıldı” diyene ne vereyim? 13. “Ailem covid pozitif o yüzden ben 2 hafta kadar babanemlerde kalıyorum, burda internet yok” diyene ne vereyim? 14. “3 kardeş sırayla bağlanıyoruz bazen derslere gelemiyorum” diyene ne vereyim? 15. “Mikrofonum bozuk chat’ten yazıyorum” diyene ne vereyim? 16. “Bağlantım yavaş, ekran gelmedi henüz, bu soruyu başkası yapabilir mi?” diyene ne vereyim? 17.Tam soru sorunca dersten düşene ne vereyim? 18.”Ver şu telefonu babanı aramam lazım” diyen velinin çocuğu dersten düşünce ne vereyim? 19. Doğru söyleyene ne vereyim, yalan söyleyene ne vereyim? 20. Ne söylediğinden emin olmadığıma ne vereyim?

Öğretmenlerimizin aklında olan bu 20 maddeyi paylaşan alıntı sosyal medyada dolaşıyor ancak en can alıcı noktaya yer verilmemiş ; 21. Bırak interneti, pc si, tableti, olmayanı evinde tv si olmayan çocuğa ne vereyim?” Sorunun aslında ne kadar derin bir fırsat eşitsizliği olduğunu da gözler onu ne serdi. Görüşlerini gazetemizle paylaşan Akköprü; “Coronavirüs ile sağlıkçılar ön saflarda savaşıyor ise biz öğretmenlerde her ne kadar eğitim EBA ile uzaktan da olsa sağlıkçı arkadaşlarımızın bir adım gerisinde savaşıyoruz. Sizinde sayfalarınızda yer verdiğiniz gibi eğitim konusunda öğretmenlerimiz öğrencilerine bu dönem not vermekte zorlanıyor. Hangi şartları göz önüne alarak not vereceğiz? Milli Eğitim Bakanlığı bu dönem için hiç bir öğrenciye not verilmemesi noktasında biz eğitimcilere destek olmalıdır. Bu dönem öğrencilere hiç not verilmesin. Not olayını geçen yıl Bakanlık 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde; 2. dönem notlarıyla ağırlıklı yıl sonu notları hesapladı. Yani tek dönem notu yetti. Bu eğitim öğretim döneminde de birinci dönem not verilmeyip ikinci dönem not verilebilir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>