Haberde Bursa

Kılıçdaroğlu’ndan Bursa’ya mesaj: Beton Bursa’ya yeşili biz getireceğiz

22.02.2021
337

BİLDEF’e bağlı 34 derneğin başkanları CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın aracılığıyla gerçekleşen online görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.
“İstediğiniz soruyu sorabilir, istediğiniz eleştirileri yapabilirsiniz” diyen Kılıçdaroğlu 2.5 saat süren online görüşmede her soru ve eleştiriyi tek tek cevapladı, Bursa için de özel mesajlar verdi. Aydın görüşme için “Yapılan online görüşmelerin en iyisi oldu” dedi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Yanında… CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın vardı. Kısa adı BİLDEF olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu’na bağlı 34 derneğin başkanları da karşısındaki ekrandaydı.

Cumartesi akşamı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu online bağlantıyla bir araya geldiği 34 dernek başkanına “İstediğiniz soruyu sorabilir, istediğiniz eleştirileri yapabilirsiniz, bütün samimiyetimle cevap vereceğim” diyerek başladı.

2.5 saat süresince 34 dernek başkanına tek tek söz verdi, öneri ve eleştirileri tek tek not aldı.

Sonra da…

Çoğunluğu sağ partilere eğimli dernek başkanlarının sorularına 1 saat cevap verdi. Ortam çok samimi olunca bazı dernek başkanları çocuklarını çağırıp Kılıçdaroğlu ile görüştürdü.

İşte…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın sunuş konuşmasıyla başlayan online buluşmada keyifli olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu, başta Gara operasyonundaki tutumu olmak üzere dernek başkanlarının eleştirilerini cevaplarken, “Bursa’ya geldiğimde yüz yüze de görüşelim” dedi.

Ana konu…

Bursa ve Bursa’da yaşam oldu. Kılıçdaroğlu da düşüncelerini paylaşırken, “Yeşiliyle, sanatıyla, kültürüyle, tarihiyle çok önemli bir şehrimizdir Bursa” diye başlayıp şunu söyledi:

“Bursa emek ve üretim kenti. Yeni fabrikalar açılmalı, yeni istihdamlar yaratılmalı Bursa’da.”

Mesajı şuydu:

“1970’lerde gerçekten yeşildi Bursa, ama adeta Beton Bursa oldu. Yeşil şimdi Eskişehir’de. Bursa’yı alacağız ve Eskişehir’de yaptığımızın aynısını yapıp yeşili biz getireceğiz.”

Şunu da ekledi:

“Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’nın tarihinin ön plana çıkarılması, turist çekmesi lazım.”

Ardından…

Orhaneli ziyaretini anımsatıp “Gelişime açık bölge. Özellikle turizmin canlandırılıp desteklenmesi lazım” dedi.

Online buluşma sonrası dernek başkanları şunu söylediler:

“Bugüne kadar bilmediğimiz samimi, mütevazı ve bilgili bir Kılıçdaroğlu ile sohbet ettik.”

BİLDEF-Kılıçdaroğlu buluşması nasıl geçti?

Kılıçdaroğlu’nun… BİLDEF’e bağlı 34 dernek başkanıyla online buluşmasına aracılık eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la konuştuk.

“Çeşitli illerde benzer görüşmelere katıldım. Genel Başkanımızın bu tür buluşmalardaki etkisini biliyorum, önyargıları yok ediyor” dedi ve şunu söyledi:

“Bursa’ya dönerken yolda dernek başkanları arayıp memnuniyetlerini dile getirdiler. Yaptıkları en iyi görüşmenin bu olduğunu söyleyip teşekkür ettiler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>