Haberde Bursa

İkinci el araba fiyatları düşüyor mu, yükselecek mi?

07.03.2021
692

İkinci el araba fiyatları ile ilgili son durum araba satın almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Uzmanların açıklamaları da yakından takip ediliyor. Bursa’da oto galericiler, hiç böyle durgun bir dönem yaşamadıklarını belirterek, ikinci el araçların artık yatırım aracı olarak görülmediğini belirtiyor. Pandemide kısıtlamalar kalkmasına rağmen vatandaşın tereddüt içinde olması oto galericileri düşündürüyor. Bursa da otomotiv dünyasının etkin kuruluşu Reba Otomotiv San Tic Ltd Şti nin misafiri olarak son durumu konuştuk. İkinci el satışlar konusunda uzman isim olan firma sahibi Recep Batuhan Özkan’dan satışlar noktasında bilgi aldık.

Özkan; ikinci el araçların artık yatırım aracı olarak görülmediğini söyledi. Özkan; “İkinci el araç alım-satımlarında yarı yarıya bir düşüş var. Çünkü piyasa bozuk, esnaf dükkanını kapattı, öğrenci yok, faizler de yüksek. Bunlar önemli etkenler. Önceden yatırım aracıydı. Şu anda yatırım aracı olarak görülmüyor. Tamamen ihtiyaç. İnsanlar yarın ne olacağını bilemiyor. Önünü göremiyor. Korkuyorlar. İkinci el araçlarda fiyatlar aynı şekilde gidiyor. Pek bir düşüş yok. Yıl sonunda ufak araçların satışı bir ara yükseldi. Modelli araçlar maalesef satılmıyor. İşlerin düzelebilmesi için yasakların kalkması, faizlerin düşmesi, esnafın rahatlaması gerekiyor” dedi.

Özkan; “Şu anda birkaç ay öncesinden daha da kötü gidiyor. Hiçbir hareket yok. İşler durma noktasında. Devletimizden farklı şeyler bekliyoruz. Esnaf çok kötü durumda. Bu işi resmi olarak yapanlar için sevindirici durumlar var. Bu işi gayri resmi yapanlar vardı. Onların da hiçbir iş yapamamasından dolayı esnafın bir yandan mutlu olması gerekiyor. Ama işlerin bu kadar kötü olması ister istemez bizi etkiliyor.” dedi.  2020 yılında koronavirüs salgının başlamasıyla beraber ikinci el araç fiyatlarında ciddi bir artış gerçekleşmişti. 2020 yılının mart ayına kadar işlerinin iyi gittiğini ama pandeminde artan vaka sayılarıyla birlikte ortaya çıkmasıyla düşüş gerçekleştiğini oto galerici esnafı üstüne basa basa belirttiyor. İkinci el araba piyasasında geçtiğimiz sene yüzde 120 oranında fiyat artışının olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>