Haberde Bursa

Hal Esnafı: ‘Bizi tukaka gösterdiler, marketçiler 1’e 100 kazanıyor’

21.02.2021
456

Gıda fiyatlarındaki artış Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri. Son günlerde soğuklarla birlikte pazarlarda etiketlerin cep yaktığından şikayet edenlerin sayısı da bir hayli fazla. Peki, hallerde durum nasıl? Ürünlerin tarla ile son tüketiciye ulaşması arasında yaşadığı fiyat farkı Türkiye öznelinde genel kabul gören bir şikayet gerekçesi.

Bursa Hikmet Şahin Kent Hali esnafı, Türkiye genelinde halcilerin günah keçisi ilan edildiğini söylüyor.

O esnaflardan biri olan Mehmet Faik Karataş, pandemi sürecinde devlet desteklerinden yararlanamadıklarına vurgu yaparak halcilerle ilgili olumsuz algı yaratıldığını söyledi ve ekledi:

“BİZİ ÖCÜ GÖSTERDİLER, MARKETLER 1’E 100 KAZANIYOR”

“Zaten devlet de bize destek vermediği için; Türkiye genelindeki halciler için konuşuyorum, bizi öcü bellediler yani. Sanki biz bir malı 10 kuruşa alıp 10 liraya satıyormuşuz gibi bir şey lanse ettiler medyada. Dolayısıyla bizim iş geriye düştü. Şuanda marketçiler bire yüz kazanıyor.”

Karataş’a göre, pandeminin de etkisi ile kar edemedikleri için çok sayıda pazarcının tezgah açmaktan vazgeçmesi hale de olumsuz yansımış.

“PAZARCILARIN YÜZDE 60’I TEZGAH AÇMIYOR, HALDE İŞ KAYBI VAR”

“Haftada bir gün iş oluyor. Millet aldığı malı satamadığı için bayağı bir iş kaybına uğruyoruz. Pazarcılar çıkmadıkları için, kar edemedikleri için yüzde 60’ı çıkmıyor pazara. Hafta içine hazırlık yapıyoruz ama şartlar gittikçe zorlaşıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>