Haberde Bursa

Elif Aydın gibi ve onlarca kadın katledilmesin demekten vazgeçmiyoruz!

21.01.2021
338

Geçtiğimiz yıl Mart ayında boşanma aşamasındaki eşi Hüseyin Ömer Aydın tarafından tabancayla öldürülen Elif Aydın’ın davasının üçüncü duruması gerçekleşti. Dava 16 Şubat’a ertelendi.

Elif Aydın, 2020 Mart ayında boşanma aşamasında olduğu eşi Hüseyin Ömer Aydın tarafından iş yerinden alınmış, takside yaşanan tartışma sonucu göğsüne ateş edilerek yol kenarına bırakılmıştı. Yoldan geçenlerin yardımıyla hastaneye kaldırılan Aydın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından tutuklanan Hüseyin Ömer Aydın, daha önce iki kez hakim karşısına çıkmış, tasarlayarak öldürme iddiasını reddetmişti.

Davanın bugünkü duruşmasını takip eden Bursa Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Filiz Tali, “Elif Aydın gibi onlarca kadın, şiddet gördükleri erkekler tarafından boşanmak-ayrılmak istediklerinde ya hayatlarından oluyor ya da ağır şekilde darp ediliyorlar. Biz kadınlar biliyoruz ki bunlara neden olan; erkek egemen zihniyetiniz, yasalarınız, adaletsizliğinizden, uygulamadığınız cezasızlıklardan ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeye çalışmanızdan kaynaklıdır. 6284 sayılı kanun ve ‘İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, Kadınlar Yaşasın!’ demekten vazgeçmiyoruz. Biz kadınlar tüm saldırı ve baskılarınıza rağmen, yan yana durmaktan hayatımızdan haklarımızdan, Elif Aydın gibi ve onlarca kadın katledilmesin demekten vazgeçmiyoruz!” dedi.

Dava 16 Şubat tarihine ertelendi.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>