Haberde Bursa

Eğitim İş ekran karartıyor

14.01.2021
416

Eğitim İş Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlerden öğrencilere not verilmesi istemesine tepki gösterdi.

Eğitim İş Bursa Şube başkanı Yeliz Toy Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı karardan geri adım atmazsa 15 Ocak Cuma günü saat 13.00’da ekranlarını karartacağını açıkladı.

Eğitim İş Bursa Şube başkanı Yeliz toy, “Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir düzenleme yaptı. İlk ve ortaokul kurumlar yönetmeliğinde uzaktan eğitim puanla değerlendirilmez hükmünü çıkardı. Aslında bu davalık bir konu yargıya taşınması gereken bir konu Eğitim İş olarak bunu takip ediyoruz fakat şöyle bir ikilemde kaldık diyelim ki dava açtık dava bir yıl sürdü. Bizim lehimize karar verildi bu kez liseye yerleşen öğrencilerimizin tamamını aldıkları puanlar ile ilgili başka hukuki sorunlar ortaya çıkacak. O yüzden iletişim kanallarını kullanarak bakanlığa defalarca müracaatta bulunduk bu yanlış karardan dönülmesini istedik. Karne verme, notla değerlendirme için çar çabuk yaptıkları yönetmelikte bu değişiklik yetmez. Çünkü incelenmemiş öğrencinin üstün yararı gözetilmemiş ayrımcılık ve eşitsizlik görüyoruz burada. Ders ve etkinliklere performans olarak yani katılımdan puan verin diyor fakat katılmayan öğrenci için nasıl değerlendirme yapacağız bunu bilmiyoruz. Ölçme değerlendirme yüz yüzeyken bile yapılması objektif olması çok zor bir alanken uzaktan eğitimde hiç görmediğimiz ve eşit koşullarda görmediğimiz öğrencileri nasıl değerlendireceğimizi anlayamadık.” dedi.

BursaMuhalif
Foto: BursaMuhalif.com

MEB’in 15 Ocak Cuma gününe kadar aldığı karardan geri dönmezse Eğitim İş üyeleri olarak ekran karartma eylemi gerçekleştireceklerini söyleyen Toy, “Velilerimizin ve öğrencilerimizin bize destek olacağını biliyoruz. Öğrencilerin mağdur, eşitsizliğe kurban olmaması ve haklarını korumak için yaptığımız bir çağrı. Karşılık bulmazsa böyle bir eylemi başlatacağız. Bu eylem not vermemeye kadar da gidecek. Şu süreçte öğrencilerimizin ne yaşadığı bilmiyoruz. Aylardır evde kaldılar okula geldiklerinde biz sorunlarını görüyorduk bunların hiçbirini bu süreçte tespit edemiyoruz. Sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimi sürdüremediğimiz gibi öğrencilerimizin neler yaşadığını da bilmiyoruz. Binlerce vatandaşımız kaybettik illaki o vatandaşlarımız bizim öğrencilerimizin ailesiydi. Onların neler hissettiğini, hem sağlık sorunlarını hem ekonomik sorunlarını biz biliyoruz. Bu koşullarda notla değerlendirme yapma ısrarını anlamıyoruz. Gerçekten eşitsizlik ilkesi içeriyor. Eşitlik ilkesinden uzaklaşmış bizim objektif bir değerlendirme yapmamızın imkanı yok öğretmenler olarak bunu çok iyi biliyoruz. Cuma gününe kadar eğer geri adım atmazlarsa bizler eylemlerimize başlayacağız. “ şeklinde konuştu.

BursaMuhalif.com/Sibel Kahraman

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>