Haberde Bursa

DSP; Milleti ile İttifak Yapacaktır!

12.11.2020
60.030

Aksakal Bilecik’te… DSP Genel Başkanı Önder Aksakal; teşkilatlanmasını tamamlayan DSP Bilecik Örgütü’nün İl Binası’nın açılışına katıldı. Genel Başkan Yardımısı A. Murat Özbilge ve Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Sencer’inde katıldığı il binası açılışına Ankara, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Çanakkale İl Başkanları ile İlçe Başkanları ve partiler katıldı. Demokratik Sol Parti (DSP) Bilecik İl Başkanlığı binası, Genel Başkan Önder Aksakal’ın katılımıyla açıldı.

Bilecik’te yeniden yapılanmaya giren DSP; Genel Başkan Önder Aksakal’ın katılımıyla gerçekleşen il binası açılışına DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel’in açış konuşmasının ardından mikrofona gelen DSP Genel Başkanı Aksakal yaptığı konuşmada; “Değerli Bilecikliler, vatandaşlar arasında bir laf vardır. Seçimden seçime geliyorlar diye. Biz hiçbir zaman seçimden seçime gitmiyoruz. Seçimler arasında da halkımızla beraberiz. Bilecik’te de İl Başkanımız Sinan Demirel kardeşimizin önderliğinde, arkadaşlarımız Demokratik Sol Parti’nin Ak Güvercin’li bayrağını dalgalandırmak için yola çıktılar.” Dedi.

“Irak’taki o kadar kan kimin zamanında aktı kardeşim!”

ABD’de yapılan başkanlık seçimine değinen Aksakal, şunları kaydetti:”Şimdi Biden kazandı, herkes sıraya girdi tebrik etmek için. En alttan en üste kadar. ABD’de kim seçilirse seçilsin, sana ne. Irak’taki o kadar kan kimin zamanında aktı kardeşim. Sen ne yapacaksın, kim başkan oldu? Sen kendi işine bak. Bu memlekette yaşayan insanları evine tok gönderebiliyor musun sen ona bak. Sokaktaki tencere enflasyonu ne olmuş sen ona bak. Diplomalı insanımıza iş bulabilyormusun sen ona bak!” dedi.

Aksakal; “Türkiye’de siyaset kurumu hakikaten büyük bir dejenerasyona uğradı. Bunu inanarak söylüyoruz, bunu bilerek söylüyoruz. Toplum neredeyse siyasi partilerden umudunu kesti. Artık kimin sağcı, kimin solcu olduğu belli değil. Eskiden kendisine solcuyum diyenler, solcuyum diyerek halktan oy isteyenler, şimdi sağdan umut beklemeye başladılar. Hepsi sağcı gibi davranmaya başladılar. Özellikle sağ partiler içerisinde, özellikle iktidar partisinden ayrılanlar oldu. Bunlar Ak Parti’nin kurucularıydı hepsi. Bu işin içinde yürümüşler, bakanlıklar, başbakanlıklar yapmışlar, Eskiden başbakanlık makamında bulunan kişi şimdi diyor ki, Ben kendimi yaşamım boyunca hiç sağcı gibi hissetmedim” diyor. Bunlar milletin aklıyla alay ediyorlar. Ne muhafazakârlık ayıp, ne dindarlık ayıp, ne solculuk ayıp, ne de milliyetçilik ayıp. Yeter ki dürüst ol, yeter ki vatansever ol, yeter ki halkın, vatanın ve milletin çıkarları için siyaset yap. Biz var olduk solcuyuz, halen solcuyuz, bundan sonra da solcuyuz. Atatürk’ün yoluna çıktık, Ecevit’in ışığında aynı inançla, aynı kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

“Güvercin Yuvamızın Açılışını Gerçekleştiriyoruz”

Genel Başkan Önder Aksakal konuşmasına devamla, “Bugün 11’nci ayın 11’nci gününde 11 plakalı Bilecik’imizde Güvercin yuvamızın açılışını yapıyoruz. Milletin diğer siyasi partilerden umudunu kestiği bir dönemde DSP dimdik ayaktadır, Bilecik ilimizde de Ak Güvercinli bayrağımız bundan sonra da dalgalanmaya devam edecektir. Ak Güvercin yuvamızın kapısı bütün Bilecikli hemşehrilerimize açıktır. Bu kapılarda yığılarak, 18 yıldan bu yana ülkeyi yönetenlerden yönetimi devralmak için vargücümüzle çalışmalıyız. Ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı, ülke borcunun trilyon dolarlara vardığı, her kesimin ekonomik zorluklar yaşadığı bu dönemde nbe yzık ki Hazine ve Maliye Bakanı da çantasını alarak görevi terk etmiştir. Tüm yaşanan bu zorluklardan, Ecevit’in deyimiyle, “Hakça paylaşımı sağlayacak tek parti olan DSP ile çıkılacağını, DSP’nin bunu başaracak gücü olduğunu sizlere söylemek istiyorum. DSP tekrardan halkımızın umudu olacaktır” dedi.

“Milletin Aklı İle Alay Etmeyin!”

Siyaset kurumunun büyük bir dejenerasyona uğradığını savunan Aksakal, “Artık kimin sağcı kimin solcu olduğu belli değil. Bakanlıklar, başbakanlıklar yapmışlar. Şimdi diyor ki eski Sayın Başbakan, ‘ben kendimi yaşamımın hiçbir döneminde sağcı hissetmedim’. ya Allah aşkına, milletin aklı ile alay etmeyin. Ne muhafazakarlık ne dindarlık ne solculuk ayıp. Hiçbiri ayıp değil, yeter ki dürüst ol! Türkiye’de ekonominin iyi gitmediğini, aklıselimle hareket edilmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Aksakal, “Bunu, milletin ekonomik kalkınmasını sağlayabilmiş, bu ülkede her sendikada hırsızlığı, ahlaksızlığı önleyebilmiş bir siyasi hareketin öncülüğünde ancak bitirebiliriz. O vatansever duruşumuzla, o halkçı anlayışımızla, o Ecevit’in bu topluma özleştirdiği dürüstlükle ancak sağlayabiliriz. Türkiye damadın hazin istifasını yada görevden affını konuşuyor. Ülke bir kişinin iki dudağı arasında o kişinin günlük psikolojisine göre yönetilemez! Güçlendirilmiş parlementer sistemin gelmesi için bütün kanalları kullanmaya devam edeceğiz. Önümüzde bangır bangır bağırarak gelen bir erken seçim var. Ancak şartlar oluşmadığı için ben kişisel olarak bu seçimin 2021’de olabilme ihtimalini görmüyorum. Türkiye 2022 baharında bir seçime hazır olsun. DSP Örgütü bu hafta Pazar seçim olsa bu seçime en hazırlıklı partidir. O tarihte yapılacak olan en hazır partide DSP olacaktır.” Dedi. DSP Genel Başkanı Aksakal ve DSP’liler Şeyh Edebali’nin Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti. Bilecik Valiliği ve Belediyesi’nide ziyaret eden Aksakal ve DSP Heyeti esnaf ile de buluştu. Ziyaretini tamamlayan Aksakal ve beraberindeki heyet daha sonra şehirden ayrıldı.

YORUMLAR

  1. Y. Emre Ergamalıoğlu dedi ki:

    DSP Genel Başkanım Önder Aksakal nezninde, Bilecik İl Başkanım ve Yürütme Kuruluna; DSP Bilecik İl Binasının hayırlı olması dileklerimi iletirken, çalışmalarında başarılar diliyorum. DSP Parti Meclisi Üyesi, Yunus Emre Ergamalıoğlu.

>