Haberde Bursa

Büyükşehir’de Yatırımlar Büyük Ağabey Bakanlığa Yıkıldı!

31.01.2021
321

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’dan Bursa Büyükşehir Belediye yönetimi ve Başkan Alinur Aktaş’a sert eleştiriler geldi. Son 3 yılda başlayıp biten tek proje olmadığını savunan Karaca, “Korkunç bir israf var. Bursa Büyükşehir Belediyes’nin 5 katrilyon borcu var ve hiçbir hizmet üretemiyor.” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan sert eleştiriler
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Kocaeli ve Sakarya il başkanları Harun Özgür Yıldızlı ve Ecevit Keleş’le birlikte Halk TV canlı yayınında Eylül Han Tezel’in sunduğu Yerelden Siyaset programına katıldı.

Bursa gündemini değerlendiren ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Karaca’nın açıklamaları özetle şöyle:

‘BURSA’DA İŞBİLMEZLİK VAR’

“Bursa’da maalesef yerel yönetim anlamında bir işbilmezlik var. Yıllardır yürümeyen projeler var. Bursa çok sıkıntılı. Bursa’da çok ciddi bir sağlık sorunu var. Bursalılar kent merkezinde kamu hastanelerine ulaşımda sorun yaşıyor.”

‘BELEDİYENİN BORCU 5 KATRİLYON’

“Tarımla ilgili plansızlık had safhada. Soğanın fiyatı tarlada 40 kuruşa düştü. Tarım girdileri çok yüksek. Plansızlık nedeniyle verilen emeğin karşılığı alınamıyor. Eğitime gelince… Bursa’da yıkılan 37 okul vardı. O okulların yapılması beklenirken hiçbir hareket yok. 30 bin öğrencimiz mağdur edildi. Bursa Büyükşehir Belediyes’nin 5 katrilyon borcu var ve hiçbir hizmet üretemiyor.”

‘ESNAF ÇOK ZOR DURUMDA’

“Bursa’da 3 belediyemiz var CHP’li. Bu 3 belediyemiz de, merkezi hükümetin 3 tane maskeyi dağıtamadığı günlerde maske üretip dağıttı. Seçildiğimiz andan itibaren sahadayız, vatandaşın içindeyiz. Bursa’da 1.700 lokanta genelgeyle kapatıldı, bu sayı diğerleriyle birlikte 5 bine dayanıyor. Esnaf çok zor durumda. Günlük kazanıp geçinen insanlar vardı. Yara çok derin. İnsanların en temel gıdalara erişimde bile güçlük çektiğine tanık oluyoruz. İktidarın yarım bıraktığı projeleri inceliyoruz. 2-3 ayda bir gidip gündeme taşıyoruz. Biz her gittiğimizde iktidar partisinin milletvekilleri çıkıp ihale yapıldı-edildi diye açıklamalar yapıyor ama bekliyoruz hiçbir hareket yok.”

‘BELEDİYE ŞİRKETLERİ ARPALIĞA DÖNDÜ’

“Bursa’da vizyonsuzluk hakim. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının 3’ncü yılı. Başlayıp bitirdiği bir tek projesi yok. Korkunç bir israf var. Belediye iştiraki şirketlerini AKP arpalığı haline getirdiler. 17 ilçe başkanından 16’sını belediye şirketlerinde yönetime aldılar. Sonradan göreve seçilen AKP Orhangazi ilçe başkanı şirket yönetimlerinde değil. Çağrıda bulunduk, AKP Orhangazi ilçe başkanının bu mağduriyetini giderin, arpalık şirketlerinden birinin yönetimine alın dedik. Milyonlarca lira zarar eden şirketler var.”

 ‘İSRAF BÜYÜK BOYUTTA’

“Bursa turizm kimliği olan bir kent. Kırsal turizm gündeme getirildi. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles Kocayayla’da bungalov yapacağım diye yola çıktı, gittik incelemeye. Çelik konstuksiyonlarla villa yapmışlar. Açıklamalar yaptık. Türkiye’nin gündeme geldi. Kozahan’da evlere şenlik bir restorasyon yaptılar. Kozahan 1491’de açıldı, ticaret yapılıyordu orada ve daha Amerika kıtası keşfedilmemişti. Orada restorasyon zemine AVM tipi taşları döşemeye kalktılar. 2000 yıllık Roma tiyatrolarında mutfak mermeri kullanan AKP döneminde yapılır bunlar, hiç şaşırmıyoruz. Biz mahkemeye gideceğimizi açıklayınca, apar topar iptal edip, projeyi yenilediler. İsraf o boyutta ki; bitişiğindeki 340 dönümlük Kültürpark varken Bursaspor’umuzun şampiyon olduğu Atatürk Stadyumu’mu, yanındaki Atatürk Spor Salonu’nu yıktılar ve Millet bahçesi yaptılar. Beğenmediler, yıkıp yeniden yaptılar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>