Haberde Bursa

Bursa’nın Lider Firmasından Üst Segmentte Altın Tüyolar!

26.02.2021
471

İkinci El Araç denildiğinde Bursa’da ilk adreslerden biri olan Reba Otomativ’den altın değerinde tiyo! Üst Segment gurubuna da hitap eden kuruluşun firma sahibi Recep Batuhan Özkan; araç alım-satım işleri yaparken dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Üst Segmentte dikkat çeken uyarılar yapan Özkan; “Firmamız Bursa’nın güvenilir firmaları arasına girme başarısı göstermiştir. Bizi bugünlere taşıyan Bursalı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Firmamızın üst segmentte ana satış yaptığı marka Mercedes -Benz’dir. Reba Otomotiv olarak Mercedes markasıyla da adeta özleştik. Tabii; bunun yanında diğer üst segment gurupları da satış portföyümüzde bulunuyor. Bursalılar Audi, BMW , Porche, gibi markalar da kullanıyor. Bu markaların modelleri de firmamızda mevcut. Ama bizim ağırlığımız %80 üst segment otomobil marka ağırlığımız Mercedes-Benz Markası.

Arazi suv araçlarında Land Rover sürücüler tarafından tercih edildiği için bu markada yoğunlaştık. Müşterilerimiz veyahutta ticaret yapan galerici meslektaşlarımız genelde üst segment araç alımında bize Mercedes-Benz sorarlar. Çünkü; Mercedes-Benz marka araç alırken Reba Otomotiv ile ilgili zarar görmeyeceklerini Reba Otomotivin Mercedes-Benz marka araç alımı ve satımı konusunda uzman olduğunu bilirler. Biz araç ticareti yaparken; müşteriler ve galericinin karşılıklı birbirinden zarar görmesini istemeyiz ve tavrımızı bu yönüyle belirleriz.

Aracın; boyasından, kaportasından, km’sine, şanzımanından, difransiyeline ve en önemli kısmı ise aracın beynine kadar araştırma yapıyor, ince eleyip sık dokuyoruz. Daha sonra da firmamızın vitrinine çıkartıyoruz. Buda sattığımız araçların ürün kalitesini arttırırken, güvenilirlik derecemizi de yükseltiyor. Mercedes -Benz alırken nelere dikkat etmeliyiz diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Uzatmadan konuya geçelim. Özellikle yeni kasalarda 2012 üzeri E350, E250, E200 , E180, C180 , C200 , C220 makyajlı 7G ileri ve 9G Tronic CGI turbo motorlu araçlarda motor tipi M271 Mercedes Araçlarda zincir uzaması olabiliyor. Araç alırken en dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.

140-150 bin km civarında zincirin mutlaka değişmesi gerekir, zaten bu modellerde tek sıra zincir vardır, zincir uzarsa üst eksantirik dişlilerini kırabilir, araç sente atar, subop kesip motor mekanik aksamında kol çıkarma dediğimiz olay meydana gelir. Bunlar bu segmentte büyuk sorun. Çünkü; motor parça maliyetleri hat safhada. Bu araçlarda Karter havalandırmalarının belli bir km de yenilenmesi gerekir mutlaka, klima, cam tavan ve tüm elektronikler kontrol edilmelidir. Ufak bir arıza büyük sorunlara yol acar ve muhakkak ilgili serviste beyne online bağlantı kurdurmalısınız.

Geçmişi ile alakalı Mercedes aracı km ile oynanmışsa kendini çok çabuk ele verir. Anahtardan motordan şanzımandan kaçaklardan dikkatli bakan muhakkak anlar. 2005 ve altı modellerin tüm kasalarında kompressör motor dahil, motor duman atıyor mu atmıyor mu çok dikkat edilmesi gereken husus. Sonrasında çalıştırıp bir kaç tur atmak ve her vitesi ayrı ayrı denemek gerekir. Özellikle geri vitesi denemek gerekir. Vites geçişlerinde sıkıntı var mı kontrol etmek şart. Onun haricinde boğaz kelebeği arızası verebilir. Önemli husus kontrol edilmesi gerekir, rolanti sorunu yaşıyor mu yaşamıyor mu ona bakmak gerekir, arabayı çalıştırır çalıştırmaz çok hızlı bir şekilde direksiyonu sonuna kadar sağa ve sola çevirin ve çalıştırır çalıştırmaz gaza basıp bırakın. Eğer bu dediklerimi yaparken tekleme yada aşırı devir düşümü oluyorsa, boğaz kelebeğin de sorun var demektir. Onun haricinde klimasını kontrol edin soğutuyor mu kompressör çok önemli bu araçlarda sürekli çalıştırın test süresince ve mutlaka Mercedes’ten anlayan servise götürün gösterin. Bu dediklerimi yaptıktan sonra sınıfı geçebilirsiniz, ama bir bilenin bakmasının faydası çok daha büyük olacaktır. Bu söylediklerimden geçemiyorsa hiç servise gitmeye gerek yok, araç yıpranmış ve sorunludur. Kullanıcıya buyuk sorunlar yaratabilir. Tüm eş, dost ve müşterilerimizi firmamıza bekliyoruz. Bize danışmadan araç almayın…” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>