Haberde Bursa

Bursa’daki T3 hattı kaldırılmalı mı?

08.07.2020
560

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Çocukluk hayalim” demişti. İstanbul’daki Taksim-Tünel tramvayı gibi, 2.2 km’lik bir hat üzerinde T3 olarak hizmet eden tramvay hattının bugünlerde kaldırılması gündemde. Bölge esnafı ve vatandaşlar turizme katkı sağlamak, olası kazaları önlemek ve yayaların Cumhuriyet Caddesi’nde daha rahat yürümeleri için T3 tramvay hattının kaldırılmasına tam destek veriyor.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi tedbirleri kapsamında işletimine ara verilen T3 hattına ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı.

Başkan Aktaş, “Cumhuriyet Caddesi’ndeki T3 belki de hiç geriye dönmeyecek. Anket yaptırdık. Esnaf da bölge insanı da istemiyor” demişti.

Bursa’daki Cumhuriyet Caddesi’nde uzun yıllardır çalışan bir esnaf da Bursada Bugün’e yaptığı açıklamada “Tramvay hattı buradan kalkmalı. Ailelerin ve gençlerin rahat bir şekilde gezebilecekleri bir yer olmalı. Burası bir ticarethane, çok sayıda esnaf var. Tramvay burada rahatsızlık veriyor. Tramvayın kesinlikle kalkması lazım. Buranın sadece yayanın kullanımına açılması gerek” dedi.

“KALDIRILDIĞI ZAMAN DAHA GÜZEL OLACAK”

Diğer esnaflar ise, “Hiç yapılmaması gerekiyordu aslında. Çünkü insanlar çok rahatsız. Sürekli bu caddede olduğumuz için kazalara da denk geliyoruz. Küçük çocuklar birden yola atlıyor ve haliyle tramvay duramıyor. Çok sefer denk geldik. Gençler kulaklık takıp yürüyor yolda. Tramvayın geldiğini fark etmiyorlar. Kornaya basılıyor ama duymuyorlar. Bu tür kazalara sebebiyet veriyor. Burayı İstiklal Caddesi’ne benzetmek istediler ama burası benzemez zaten, boşuna masraf yapıldı. Tramvay bir an önce kalksın. Kaldırıldığı zaman daha güzel olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar da T3 hattının turizme katkıdan çok zarar sağladığını ifade ediyor.

Tramvayın bölgede rahat hareket edilmesini kısıtladığı, kargaşaya yol açtığı kaydediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>