Haberde Bursa

Bursa’da Kurban’da Toplu Taşıma Ücretli!

31.07.2020
458

Bayramda diğer Büyükşehir’lerde toplu taşıma bedava, Bursa’da ise ücretli olacak!

Kurban bayramı sürecinde İstanbul Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde ücretsiz olan toplu ulaşım, Bursa’da ücretli olacak.

İzmir’de bayram ulaşımı ücretsiz

İzmir’de, Kurban Bayram’nda toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceği bildirilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, bayrama özel ek seferlerin yanı sıra kabir ziyaretleri için de otobüs seferleri planladı.

İstanbullular ücret ödemeyecek

İstanbul’da İETT otobüslerinin, tramvay seferlerinin, metro seferlerinin ve şehir hatları vapurlarının bayramın birinci günü olan 31 Temmuz Cuma 00:01’den bayramın son günü olan 3 Ağustos Pazartesi 23:59’a kadar ücretsiz olacağı açıklandı.

Ankara’da ücret alınmayacak

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (EGO otobüsleri, METRO ve ANKARAY) ile “Kurban Bayramı” süresince 31 Temmuz 2020 ve 1-2-3 Ağustos 2020 tarihlerinde ücretsiz olarak hizmet verilecek.

Bursa’da ücrete devam

Diğer illerin aksine, Bayram süresince Bursa’da toplu taşıma ücretli olacak. Toplu ulaşım araçları ı kullanan Bursalılar, bayramda da ücret ödemeye devam edecek.

Kurban bayramında, İstanbul Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde belediyelere ait toplu ulaşım araçlarıyla seyehat edecek olanlar, herhangi bir ücret ödemeyecek. Ayrıca, tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler de ücretsiz olacak.

Ancak Bursalılar, diğer büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların aksine, bayramda da ücret ödemeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>