Haberde Bursa

Bursa’da Bir Tarihi Mekan Kaderine Terk Edildi

07.07.2020
596

Bursa’da Havuzlupark çürüyor, yetkililer izliyor! Bursalı Pars ailesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin ilk su sporları tesisi olarak tarihe geçen 85 yıllık Kükürtlü Havuzlupark, kurumların duyarsızlığı ve ilgisizlik nedeniyle çürümeye terk edildi.

Dönemin önde gelen Bursalı işadamlarından Muhiddin Baha Pars tarafından 1935 yılında havuz yaptırılan ve daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne şartlı olarak devredilen Türkiye’nin ilk havuzlu parkı, kent yöneticilerinin ilgsizlik ve duyarsızlığı nedeniyle kaderine terk edildi.

Bir dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ tarafından işletilen, daha sonra Bursaspor’a devredilen ve en son Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesine geçen milyonlarca liralk tesis, çürümeye yüz tuttu.

Yaklaşık 3 yıldır atıl olan ve hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı tesis mekansızların mekanı haline geldi.

Bir dönem uluslararası yüzme yarışmalarının yapıldığı havuzların bakımsızlıktan döşemeleri kırılmış, içleri yaprak ve dal artıklarıyla dolmuş durumda. Biri olimpik havuz olmak üzere 3 ayrı havuzun bunudğu tesis şimdilerde çöp yığını.

Şu anda Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan Havuzlupark’ın bazı bölümleri uyuşturucu ve alkol bağımlılarının mekanı haline geldi.

Hırsızların da uğrak yeri olan tesisde elektrik panoları çalındı. Jeneratörler yine hırsızlar tarafından talan edildi.

Yetkili kurumların tesisin yok olmasına seyirci kalmasına tepki gösteren bölge sakinleri, talana dur denilmesini ve tesislerin bir an önce Bursa’ya geri kazandırmasını istiyor.

Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Erdem, zamanında Türkiye şampiyonları yetiştiren ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan tesisin kamu yararı için bir an önce işletmeye açılmasını istiyor. Bölge sakinlerinin taleplerini enBursa.com’a anlatan Muhtar Erdem, ” Tesisin bir an önce tadilatı yapılıp, yeniden gençlere hizmet vermesini istiyoruz.”dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>