Haberde Bursa

BM MAKİNA GRUP İLE LİMANLAR TASARRUF SAĞLIYOR

22.01.2021
279

BM Makina Grup, Vahle adına Türkiye’de ilk kez E-RTG projesi geliştirerek birçok liman firmasına çözüm sundu. Liman firmaları bu projeyle enerji tasarrufu sağlıyor.

Türkiye’de birçok liman firması için ERTG projesi gerçekleştiren BM Makina Grup, bu projeyi Vahle adına Türkiye’de ilk kez gerçekleştiren firma oldu.

E-RTG projesinin detaylarını ve avantajlarını anlatan BM Makina Grup Genel Müdürü Kenan Bebek, “Bu projeyi Vahle firması adına dünyada ilk kez BM Makina Grup yaptı. Çelik konstrüksiyonunu da biz ürettiğimiz için tecrübeli bir firmayız. Bugün dünyanın neresinde bu proje yapılırsa çelik konstrüksiyonunu biz üretip gönderiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİP DÜNYAYA SATIYORUZ”

Türkiye’de birçok liman firması için E-RTG projesi gerçekleştirdik. Bu proje, dizelle çalışan lastik tekerlekli konteynır vinçlerinin elektrikle çalışmasını sağlıyoruz. Bu proje kapsamında işletme yüzde 90’lara varan enerji tasarrufu elde ediyor. Almanya’da gerçekleştirdiğimiz ölçümlere göre yüzde 75’in üzerinde bir tasarruf sağlanmasına yardımcı oluyoruz. Bu projeyi Vahle adına Türkiye’de ilk biz gerçekleştirdik. Yaklaşık 10 senedir çalışan sistemlerimiz bulunuyor. Yeni gelen ürünlerin ise artık E-RTG olanları tercih ediliyor. O ürünlerin enerji iletim sistemlerini ve çelik konstrüksiyonlarını Türkiye’de biz yapabiliyoruz. Bunun da şöyle güzel bir tarafı var. Bu projeyi Vahle firması adına dünyada ilk kez BM Makine Grup yaptı. Çelik konstrüksiyonunu da biz ürettiğimiz için tecrübeli bir firmayız. Bugün dünyanın neresinde bu proje yapılırsa çelik konstrüksiyonunu biz üretip gönderiyoruz. Bu ülkeler arasında; Panama, Meksika, Norveç, İngiltere yer alıyor. Türkiye’de ürettiğimiz çelik konstrüksiyonu bu ülkelere ihraç etmiş bulunuyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>